Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Fastighetsskötare - lärling

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Botkyrka, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Salem, Stockholm - Visa alla  
Svenska
Kommande starter
Botkyrka
Flexibel  (Svenska)
Huddinge
Flexibel  (Svenska)
Nacka
Flexibel  (Svenska)

Fastighetsskötare - lärling

Är du en serviceinriktad problemlösare? Utbilda dig till fastighetsskötare! I Hermods fastighetsskötare lärlingsutbildning får du lära dig allt om det arbete en fastighetsskötare utför. Fastighetsskötare är ansvariga för den inre och yttre skötseln av en fastighet. Du ansvarar för den dagliga servicen till hyresgäster och lär dig bland annat att åtgärda fel och problem som kan uppstå i och runt fastigheten, samt underhålla fastigheten i form av städning, reparationer och trädgårdsskötsel. Dina arbetsuppgifter som fastighetsskötare kan dock vara väldigt varierande beroende på vart du arbetar. Utbildningen och yrket passar dig som är flexibel och serviceinriktad samt har lätt för att hitta på kreativa lösningar för att hantera olika problem.

Efter utbildningen

Har du fått de kunskaper som krävs för att kunna arbeta som fastighetsskötare. Du har lärt dig att använda maskiner och verktyg av olika slag för att ta hand om både den yttre och inre miljön av en fastighet. Du kan arbeta både för privata arbetsgivare, såväl som för kommuner vid skolor, gruppbostäder, simhallar och idrottsanläggningar. Kompetenskraven för en fastighetsskötare har ökat det senaste decenniet. Med en yrkesutbildning till fastighetsskötare från Hermods har du den kompetensen arbetsmarknaden efterfrågar och är i behov av. Du har goda chanser att hitta ett jobb som fastighetsskötare direkt efter genomförd lärlingsutbildning. 


Förkunskaper och behörighet

Du bör ha goda kunskaper i svenska.


Innehåll och upplägg

I lärlingsutbildningen fastighetsskötare jobbar du med den dagliga servicen till människor i deras boendemiljö. Du som fastighetsskötare har hyresgästen i centrum och känner vilja och glädje i att servera och tillgodose hyresgästens önskemål. Yrket som fastighetsskötare är fritt men ansvarsfullt. Därför passar fastighetsskötare dig som är flexibel och kan hantera alla olika problem som kan uppstå. 

Arbetsuppgifterna för fastighetsskötare innebär att du kan tillkallas då det behövs lösningar för olika tekniska problem och fel som kan uppstå i lägenheten. Du kan behöva svara på frågor som handlar om städning, utemiljöer och andra boendefrågor som hyresgästerna kan tänkas ha. Det är också oftast du som har ansvaret för att omgivningen är ren och välskött, såväl inne som ute, samt har ansvaret för att utföra åtgärder och teknisk tillsyn.

I Stockholm börjar lärlingsutbildningen med en två veckor lång orienteringskurs där du får möjligheten att känna efter om det är yrke som passar dig. Studierna är sedan till största del förlagda på ett företag i branschen där du gör lärlingspraktik. Du praktiserar fyra dagar per vecka och en dag är avsedd för självstudier. Som fastighetsskötare arbetar du främst med yttre och inre skötsel av fastigheter. Vanliga arbetsuppgifter är bland annat skötsel av gröna ytor, rabatter och träd. Under vintertid är det snöröjning och sandning, felsökning och mindre reparationer. Du har ansvaret för att omgivningen är ren och välskött. Till din hjälp använder du olika verktyg och maskiner.

Lärlingsutbildningen är totalt 43 veckor i Stockholm .

Lärlingsutbildningen innehåller följande kurser:

 • Orienteringskurs, 100 p*
 • Service och bemötande, 100 p
 • Fastighetskommunikation, 100 p
 • Yttre miljö-maskiner och verktyg, 100 p
 • Fastighetsservice - VVS, 100 p
 • Växtkunskap - fastighetsskötsel, 100 p
 • Fastighetsservice - byggnader, 100 p
 • Beskärning och trädvård, 100 p
 • Fastighetsservice - elarbeten, 100 p
 • Skötsel av utemiljöer, 100 p
 • Fastighetsservice - ytor, 100 p

* I Stockholm är orienteringskursen 50 p
 

Bra att veta:

 • I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande. 
 • Orienteringskursen genomförs på heltid i klassrum.
 • I lärlingsutbildningen har du tillgång till Hermods utbildningsplattform Novo för att genomföra vissa av kurserna.
 • Utbildningen är CSN-berättigad.

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program och kurser för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram, lärlingsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex för de flesta branscher och yrken, allt från yrkeshögskoleutbildningar för Drift- och fastighetstekniker, till Kyl- och värmepumpstekniker.

För mer information om Fastighetsskötare - lärling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsskötare - lärling

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 26
111 37 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in