Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

Funktionsmedicinska Institutet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Stockholm
5 terminer
Deltid
93 000 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
93 000 SEK
2022-10-03

Distans
93 000 SEK
Löpande kursstart
Hälsocoach

Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

Läs ett marknadsledande program under 5 terminer och skapa dig en meningsfull karriär. Yrkesprogrammet till Cert. FMI Funktionsmedicinsk hälsocoach är ett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med funktionsmedicin. Funktionsmedicin är ett kunskapsområde, ett synsätt och en arbetsmetodik för att förstå och behandla de underliggande orsakerna bakom kroniska livsstilssjukdomar. Vår utbildning till Cert. FMI Funktionsmedicinsk hälsocoach är ledande på marknaden och väver samman det senaste inom funktionsmedicinen med yrkesprofessionalism för att ge dig de bästa förutsättningarna för en stimulerande och lönsam karriär. Vi förutspår att rollen som Funktionsmedicinsk hälsocoach kan spela en viktig roll i utvecklingen av svensk frisk- och sjukvård.

Utbildningen möter marknadens behov av kompetens och arbetsmetodik. Som utbildad Cert. FMI Funktionsmedicinsk hälsocoach ägnar du dig åt ett detektivarbete för att förstå, funktionsbedöma och åtgärda symtom vid kroniska livsstilssjukdomar. I utbildningen lär du dig beställa, tolka och använda flera olika funktionstester som blodpanel, fettsyreprofil, födoämnesintoleranstest, hormontester, SIBO-tester, dysbios, funktionell näringsstatus och läckande tarm. Dessa tester görs i saliv, blod och urin (SIBO-testet är test av utandningsluft). Vi använder oss av de funktionstester som har hög vetenskaplig evidens och som är kommersiellt gångbara på såväl en hälsomottagning som på den kommersiella marknaden. Utifrån anamnes och testresultat lär du dig att skräddarsy kost-, närings-, tränings- och livsstilsråd och var gränsen går för när du bör skicka vidare till vården.

För mer information om Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

  • För dig som vill arbeta med funktionsmedicinska konsultationer på egen mottagning (fysisk, digital eller digifysisk mottagning och / eller

  • För dig som vill arbeta i team med vårdpersonal på en funktionsmedicinsk läkarmottagning och / eller

  • För dig som vill arbeta med professionella hälsotjänster inom näringslivet med betoning på hälsomätningar, uppföljning, åtgärder och optimering av hälsa och prestation

Examen & Intyg

Certifiering som kost- och hälsocoach kan genomföras efter termin 3. Certifiering som funktionsmedicinsk hälsocoach kan genomföras efter termin 5.

Kostnader

93 000 SEK inkl 25% moms (Företag betalar 93 000 SEK + 25% moms). Flera delbetalningsalternativ är tillgängliga, se separat faktaruta.

Delbetalning

Vi erbjuder delbetalning med 4 100 SEK per månad i 24 månader. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kommer du kunna erbjuda individuellt anpassade hälsoprogram under 3 - 12 månader till klienter, kunna arbeta i egen mottagning via fysiska, digitala eller digifysiska möten med klienter som vill stödja allmänhälsan vid kroniska livsstilssjukdomar samt kunna arbeta i team med andra vårdgivare / coacher, exempelvis på en funktionsmedicinsk läkarmottagning.

Exempelvis får du behörighet att arbeta på Paleo Optimeringscenter.

Funktionsmedicinska Institutet

Funktionsmedicinska Institutet är den ledande utbildningsarrangören inom funktionsmedicin för hälsobranschen. Vi erbjuder en längre yrkesutbildning till Funktionsmedicinsk Hälsocoach som du kan läsa parallellt med heltidsarbete eller andra studier, samt kortare 1-dagsutbildningar för egen hälso-optimering.  Vi fyller våra utbildningar med moderna...


Läs mer om Funktionsmedicinska Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Funktionsmedicinska Institutet

Svärdvägen 23
Danderyd

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in