Massageterapeut / Certifierad Massör

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Linköping, Malmö, Stockholm
Klassrum
Två terminer på halvfart, 40 dagar lärarlett
Deltid
41 500 SEK Momsfri
Kommande starter

Plats & start


Linköping
41 500 SEK
2023-08-17

Stockholm
41 500 SEK
2023-09-29

Malmö
41 500 SEK
2023-10-06

Praktik

Kontinuerligt under denna utbildning praktiserar du som massageterapeut, dels på skolans elevpraktik och dels på olika företag på din hemort. Syftet med företagspraktiken är, förutom att praktisera som massageterapeut, att du ska bygga upp en kundbas av företag och göra dig känd på orten där du bor.
Vill du även arbeta som idrottsmassör? I stället för att göra all praktik som företagsmassör kan du också göra praktik i idrottsföreningar som idrottsmassör.

En bärbar massagebänk behövs för praktiken på hemorten. Skolan erbjuder en mycket bra bänk till rabatterat pris.

Kvalitetssäkrad utbildning

Yrkesutbildningen till massageterapeut hos Bergqvist står under tillsyn hos myndigheten för Yrkeshögskolan vilket innebär att den uppfyller myndighetens krav på en seriös utbildning och välskött skola. Dessutom innebär Bergqvists medlemskap i Branschrådet Svensk Massage att den uppfyller branschrådets krav på yrkesutbildning för massörer.

Bergqvists utbildning till Certifierad Massör

Om utbildningen

Massageterapeut bas / Certifierad Massör

Diplomerad massageterapeut
Denna utbildning är en yrkesutbildning på 390 timmar som leder till att du kan jobba professionellt med massage. I utbildningen ingår att göra ett nationellt certifieringsprov för att bli "Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör", vilket idag är den mest eftertraktade titeln inom massagebranschen i Sverige! Som certifierad har du också möjlighet att bli medlem i yrkesförbund för massörer. Medlemskapet ger dig automatiskt obligatoriska patient och ansvarsförsäkringar.

Halvfart
Utbildningen genomförs på halvfart vilket innebär att du är på skolan för lärarledd undervisning 5 till 6 dagar per månad. Detta passar bra för dig som vill studera i lite långsammare takt och kanske finansiera studierna och dina levnadskostnader genom att jobba uppemot 75% under studietiden.

För mer information om Massageterapeut / Certifierad Massör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörig att söka till utbildningen till är den som har genomgången gymnasieskola eller motsvarande.

Examen & Intyg

Diplomerad Massageterapeut

I utbildningen ingår nationella praktiska och teoretiska certifieringsprov framtagna av Branschrådet Svensk Massage. Klarar man dessa prov får man titeln "Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör". Certifierade massörer har möjlighet att söka medlemskap i yrkesförbund för massörer.

För att få ut diplom från skolan krävs följande:
- Minst 85 % närvaro på lärarledd undervisning.
- Godkänt resultat på skolans prov.
- Fullgjord praktik på skolan och på hemorten.
- Hela kursavgiften betald.

Kostnader

Bergqvists yrkesutbildning till Massageterapeut bas står under tillsyn hos myndigheten för Yrkeshögskolan och är därmed momsbefriad.
I kursavgiften ingår kurskompendier, litteratur, tröjor och en liten anatomiplansch. Dessutom ingår olja, kräm och patientpapper för praktikbehandlingarna på din hemort. Även kostnaden för att göra Branschrådets certifieringsprov ingår!

Fortsatta studier

Vår utbildning är anpassad till Branschrådet Svensk Massages krav för att kunna bli certifierad.
Vi har också en variant av utbildningen som heter "Massageterapeut avancerad". I den har vi, utöver det som krävs för certifieringen, lagt till kursdelar med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning. Du kan läsa mer om den varianten på vår hemsida.

Bergqvist har också ett antal vidareutbildningar för massageterapeuter / Certifierade Massörer. Till exempel inom Triggerpunkter, Strain and counterstrain och Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden. Kontakta oss gärna för mer information om detta!

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist Utbildningar

Bergqvist har haft utbildningar inom friskvårdssektorn i över 20 års tid. Vi har yrkesutbildningar inom följande områden:- Massageterapeut- Personlig tränare- Kost- och näringsrådgivare- Diplomerad coach- Spaterapeut Bergqvists yrkesutbildning inom massage leder till att du blir massageterapeut med inriktning på friskvård....


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Massageterapeut / Certifierad Massör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in