Blekinge Tekniska Högskola

i Karlskrona (+ 1 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

BTH

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling.

Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på examensnivåer på allt från kandidatexamen till master-, magister- och civilingenjörsexamen. Du hittar våra utbildningsområden nedan och på bth.se.

Sveriges finaste campusmiljö?

Campus Karlskrona ligger precis vid vattnet och mindre än 10 minuter från Karlskrona centrum med cykel eller buss. På och runt campus finns restauranger, mataffär – och vandringsleder och stigar längs havet, badstrand och badbryggor. Här är nära till lärare, bostad, andra studenter och olika aktiviteter.

Med utrymme för innovation och nära näringslivet

På campus finns ett flertal labbmiljöer för mjukvaruutveckling, säkerhet, marin teknik, maskinteknik, produktutveckling och annat – som drivs i samarbeten med företag som till exempel Ericsson. Här finns också en forsknings- och utbildningsklinik som är helt ensam i sitt slag, där studenter och forskare jobbar sida vid sida med utbildning och forskning. På campus finns också en företagspark med företag som arbetar med samma områden som vår forskning och våra utbildningar fokuserar på.

En stad på öar

Karlskrona är en stad på öar där det mesta är nära. Det är en gammal örlogsstad som är Blekinges största och här finns många internationella bolag – antagligen på grund av en stark företagskultur, en gedigen marinteknisk historia och närheten till kontinenten.

Bostäder för alla

Karlskrona har en variation av studentbostäder, så du kan välja om du vill bo i egen lägenhet eller i korridor, mitt i centrum eller precis vid vattnet. Vad du än väljer, så bor du ändå nära campus, havet och stadskärnan.

Läs mer om att plugga på BTH på bth.se

allautbildningar

   datavetenskap 

   Hälsa och vård

   industriell ekonomi

   marin- och maskinteknik

   mjukvaruutveckling

   spelteknik
För mer information om Blekinge Tekniska Högskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Blekinge Tekniska Högskola

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Utbildningar

Videoreportage

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Blekinge Tekniska Högskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

371 79 Karlskrona

Tel: 0455-38 50 00


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 52 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Cilla
06 dec 2023
Fantastiska lärare

Superbra lärare med stort engagemang!!!

5/5
Louise
04 okt 2023

Liten skola och program vilket gör att sammanhållningen med lärare blir bättre och mer personlig och man får bättre hjälp

4/5
Carl
04 okt 2023
Jättespännande

Perfekt blandning mellan fysik och matematik. Fysiken är jätterolig då mycket vi räknar på går att applicera på verkliga situationer. Arbetsmarknaden söker studenter med denna u...

Visa mer
Highlights