Design av digitala upplevelser för lärande

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
Distans
120 hp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-14
BTH

Design av digitala upplevelser för lärande

Utforska nya medier och tekniker och utveckla digitalt lärande. Förändra och förbättra sätt att förmedla kunskap och skapa bättre lärmöjligheter för framtidens skola, yrkesliv och vardag.

Den tekniska utvecklingen rusar på många sätt snabbare än någonsin och det vi lärde oss om igår är idag inaktuellt. Det räcker inte att lära sig något en gång för att sedan kunna jobba med det, vi måste lära oss hela tiden – och där kan immersiv teknik vara till hjälp. Digital utbildning och ny teknik med lärande innehåll finns överallt och används allt oftare, den här utbildningen fokuserar på att utforska nya sätt att använda och utveckla dem.

Effektivt lärande – ett steg längre

De flesta branscher satsar redan nu på digitalt lärande. Inom skolvärlden kompletteras den fysiska boken, och kanske ersätts, av digitala interaktiva lärmiljöer som anpassas individuellt efter varje elevs behov. Men det finns en möjlighet att göra digitalt lärande ännu mer effektivt om man redan vid designstadiet kopplar ihop upplägg, pedagogik och medieteknik – vilket är fokus för den här utbildningen.

En bred arbetsmarknad

Digitaliseringen av både utbildnings- och lärandemiljöer ökar, men det är ändå bara början av en stor omställning av lärande. Stora bolag som förlag, Edtech-bolag, Ikea, Volvo och Atlas Copco gör stora satsningar – eftersom behovet är stort och det finns stora möjligheter att effektivisera och utveckla lärande. För nystartade tech-bolag är en satsning redan från början en självklarhet.

Efter examen är möjliga yrkesroller designer och utvecklare av digitala lärarapplikationer för både näringsliv och skola eller VR/AR/MR- tekniker, prototyptekniker för digitala upplevelser eller projektledare.

För mer information om Design av digitala upplevelser för lärande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a alt 2b alt 2c.

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH är en teknisk högskola – som är mycket mer än teknisk. Vi är en lite mindre högskola som valt att fokusera på ett mindre antal områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Design av digitala upplevelser för lärande

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

371 79 Karlskrona

Tel: 0455-38 50 00


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in