YH-utbildning

Marknadskommunikatör – digitala medier

Längd
3 terminer
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
3 terminer
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

RELEVANT INNEHÅLL I DIGITALA KANALER.

Marknadskommunikatör är en tvärfunktionell yrkesroll inom sociala medier där du både producerar, kommunicerar och marknadsför innehållet i digitala kanaler. Kraven för relevant information via digitala och virtuella medier ökar allt mer och stor vikt läggs på att kommunicera varumärken med ett engagerande innehåll i rätt kanal för att nå ut med önskat budskap. Utbildningens breda kursutbud är format för att möta framtidens yrkesroll som eftersöks av företag i hela Sverige.

Marknadskommunikatör är en kreativ innehållsproducent som jobbar med text, bild, ljud och video i digitala kanaler, men det är även en digital marknadsförare som förstår möjligheterna i digitala medier och kan nyttja dem framgångsrikt. Utbildningen innehåller grafisk och visuell produktion, textproduktion, webbproduktion samt digital marknadsföring, men även digital analys och kommunikation.

Utbildningen sker digitalt baserat på distans – på så sätt kan du som studerande både studera, praktisera (LIA Lärande i arbete) och sedan jobba inom din region var du än bor i Sverige.

Vad kan jag arbeta med efter avslutad utbildning?

Utbildningen möter ett brett kompetensbehov över hela Sverige där behovet av en bred generalistroll inom marknadsföring och kommunikation är stor. Det innebär en yrkesroll som kan hantera många olika delar från digitalt skapande till digital marknadsföring och analys. Din yrkesroll är ofta eftersökt av marknads- och kommunikationsavdelningar på företag då du framförallt inte är en specialist på ett visst nischat område utan snarare digitala producenten som har många olika verktyg att jobba med.

Du kommer kunna jobba bl.a. som marknadskommunikatör, marknadskoordinator, digital informatör, digital kommunikatör, onlinemarknadsförare, med flera.  

Varför ska jag välja IHM Business School?

En YH-utbildning vid IHM Business School ger inte bara kompetensen som krävs för ett efterfrågat yrke, den utvecklar modiga nytänkare med förmåga att bryta mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens näringsliv är IHM din biljett in i ett av Sveriges största nätverk för utveckling. Fler än 50 000 personer har under 50 år examinerats från IHM vilket fogat samman oss med arbetsmarknaden på ett sätt som ingen annan skola kan mäta sig med. I nuläget utvecklar och genomför vi YH-utbildningar i nära samverkan med över 2000 partnerföretag i näringslivet och vi kan konstatera att många av våra studenter får jobberbjudanden redan under utbildningens gång. Svenska företag känner IHM Business School och med IHM i ditt CV så kommer de även vilja lära känna dig.

För mer information om Marknadskommunikatör – digitala medier, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

19 augusti, 2024

  • Distans med träffar
  • Distans

18 augusti, 2025

  • Distans med träffar
  • Distans
Highlights

Så ansöker du

ÄR DU BEHÖRIG?

Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser) med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande. 

Särskilda förkunskaper

Betyg E/Godkänt i:

  • Engelska 6 (Engelska B)
  • Svenska 2 (Svenska B)

Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.

Reell kompetens
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Ta kontakt med skolan för mer information.

Examen & Intyg

EXAMEN

  • Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen på 320 YH-poäng och motsvarar SeQF nivå 5, samt EQF nivå 5.

Kostnader

  • Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.
  • Ev. kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Marknadskommunikatör – digitala medier

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
2/5
Studerande
10 jan 2024
Kort utbilning med väldigt höga ambitioner. Irriterande lågt nivå på skolans kommunikation.

Detta är en KORT utbilning i HÖGT TEMPO med många KORTA delkurser. De teoretiska kurserna (tex marknadsföring och webbproduktion) funkar bra (därav 2 stjärnor), men att lära sig...

IHM Business School
30 jan 2024
Tack för din uppriktiga feedback angående utbildningen Marknadskommunikatör - Digitala ...
Visa mer
IHM Business School
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet.

Världen förändras, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...

Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.