Korta YH-utbildningar

Arbetsledning inom socialt arbete

Längd
50 YH-poäng (20 veckor halvtid)
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
4 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-09-15
Utbildningsform
Distans
Längd
50 YH-poäng (20 veckor halvtid)
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
4 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-09-15
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Arbetsledning inom socialt arbete

Den här kursen är utformad för att ge dig en omfattande förståelse och de nödvändiga färdigheterna för att effektivt leda och utveckla verksamheter inom socialt arbete. Kursen täcker en rad viktiga områden, från lagar och förordningar till hållbar arbetsledning och strategisk marknadsföring.

Den här kursen ger dig kompetenser för hållbart ledarskap inom socialt arbete. Du får god förståelse för olika ledarstilar som hjälper dig att utveckla din förmåga att leda och inspirera dina medarbetare på ett långsiktigt och hållbart sätt. Du får omfattande kunskaper om arbetsmiljölagens och arbetsrättens regler, vilket är grundläggande för att kunna skapa och upprätthålla en säker och rättvis arbetsmiljö. Du kommer också att lära dig om rättssäker dokumentation och journalföring och få insikt i de specifika lagar och förordningar som styr socialt arbete. I kursen ingår också grundläggande ekonomi och budgethantering för att kunna planera och följa upp verksamhetens mål och resultat.

Du får lära dig om effektiv schemaläggning, vilket bidrar till att maximera användningen av organisationens resurser på ett så effektivt sätt som möjligt. Dessutom kommer du att förvärva kunskaper inom marknadsföring, inklusive analys och strategier, vilket ger dig verktyg för att effektivt nå ut till rätt målgrupper med syfte att attrahera nya medarbetare och även för att kunna marknadsföra den egna verksamheten exempelvis på sociala medier och mässor.

Behovet

Behovet av kompetenta arbetsledare inom socialt arbete är stort, då de spelar en avgörande roll i att möta samhällsutmaningar och stödja sårbara grupper. Arbetsmiljöverket betonar vikten av förebyggande insatser inom vård och omsorg, vilket starkt kopplas till ledarskap. Brist på nödvändig kompetens hos arbetsledarna kan negativt påverka organisationens förmåga att effektivt bidra till samhällsutvecklingen och att stödja de mest behövande. Behovet omfattar flera viktiga områden och arbetsplatser, bland annat LSS-verksamheter, HVB-hem och inom äldreomsorgen.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan i stor utsträckning själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för bland annat handledningstillfällen och kunskapskontroller. Inspelade föreläsningar varvas med handlednings- och diskussionstillfällen och utöver det tillkommer tid för självstudier.

För mer information om Arbetsledning inom socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

4 november, 2024

 • Distans
 • Distans
 • Sista ansökan: 2024-09-15

Utbildningens innehåll

 • Arbetsmiljölag och arbetsrätt
 • Lagar inom socialt arbete
 • Arbetsledning och ledarskap
 • Kommunikation och coachning
 • Ekonomiska principer och budgetering
 • Schemaläggning
 • Dokumentation och journalföring
 • Marknadsföring

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper
  • Yrkeserfarenhet: minst 1 års yrkeserfarenhet med arbete inom socialt arbete. Tänk på att ladda upp arbetsintyg när du gör din ansökan.
 • Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen.

Urvalet görs på det sammanlagda värdet av yrkeserfarenhet.

Yrkeserfarenhet räknas 1 poäng per månad.

Max 36 poäng. (3 år)

Vid samma poäng sker lottning.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad godkänd kurs utfärdas ett utbildningsbevis.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri och ger rätt till studiestöd från CSN. Eventuellt kan kostnad för kurslitteratur tillkomma.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arbetsledning inom socialt arbete

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna kurs som ger de kunskaper som företagen efterfrågar.

TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights