Enskilda kurser (YH)

Content marketing

SIH, Distans
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

30 september, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Content marketing är en kort distansutbildning på halvfart som riktar sig till dig som vill vidareutbilda dig inom digital marknadsföring. Utbildningen bygger vidare på tidigare arbetslivserfarenhet.

Distansutbildningen går på halvfart. Totalt är utbildningen 18 veckor. I utbildningen ingår ingen LIA (lärande i arbete). 

Vad innebär yrket?
Kursen Content marketing (CM) ger den studerande kunskap och kompetens att genomföra strategisk marknadskommunikation i digitala kanaler. 

Den studerande får lära sig att producera och använda rörlig media i marknadsföring. Kursen ger konkreta kunskaper i att arbeta med video, ljud, text och bild så som idé- och konceptutveckling inom storytellning. Den studerande kommer lära sig arbeta i publiceringsverktyg för digitala kanaler. För att säkerställa ändamålsenlig kommunikation behöver den studerande lära sig att kunna skriva målgruppsanpassade texter att länka samman med producerad grafik. Därför kommer kanal- och målgruppsanpassade texter och innehåll att gås igenom tillsammans med kunskaper i redigeringsverktyg.

Den studerande kommer att lära sig de verktyg/metoder som finns inom SEO samt att analysera sökbeteende och genomföra en sökordsanalys. Att kunna anpassa kommunikation och innehåll i syfte att nå ökad synlighet genom olika sökmotorer är viktigt för en framgångsrik marknadskommunikation. Genom att lära sig ta fram relevanta mättal, implementera analysverktyg och samla in användbar data (tillämpbar AI) för analys av kommunikation i digitala kanaler kommer den studerande kunna följa upp en marknadsinsats för att kunna optimera marknadsföringens innehåll för framtida kampanjer i olika digitala kanaler.

För mer information om Content marketing, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Content marketing

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SIH
Karlavägen 108
115 26 Stockholm

Välkomna till SIH!

SIH erbjuder behovsanpassade utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären! Vi är en mindre och personligare yrkeshögskola där studenterna har nära kontakt med utbildare och skolledning. Detta skapar stora möjligheter för alla att påverka!...

Läs mer om SIH och visa alla utbildningar.

Highlights