Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
15 timmar, för alltid tillgång till material
Heltid, distans
4 995 SEK inkl. moms
Startdatum: Du väljer startdatum - Distans
 Bygg varumärke på TikTok - Kurs i TikTok på distans

Marknadsföring i TikTok på distans

Stärk ditt varumärke i TikTok - helt på distans

TikTok är den mest nedladdade ickespelande appen under 2020 - och gick till och med om Facebook. Att därför satsa på att bygga sitt varumärke på TikTok innebära stora möjligheter, särskilt nu när mediet fortfarande är sin linda i Sverige.

Den här kursen ger dig kunskap och verktyg för att sätta igång med marknadsföring på sociala medier-plattformen TikTok. Du får en introduktion till vad TikTok är och varför du ska använda plattformen i marknadsföringssyfte. Du lär dig också hur du ska tänka när du skapar innehåll till TikTok som är optimerat för spridning samt hur du lägger upp en plan för en närvaro på plattformen. Du kommer också att introduceras till de annonseringsmöjligheter som finns samt hur du kan jobba med influencers på TikTok.

Efter kursen kommer du att kunna:

 • Implementera TikTok i din sociala medier-strategi
 • Ge rådgivning och skapa strategier inom TikTok
 • Skapa innehåll och bygga en närvaro på TikTok
 • Planera din första kampanj eller challenge på TikTok
För mer information om Marknadsföring i TikTok på distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför ska du välja Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring?

Distansutbildningar

Kombinera arbete

med studier

Bli certifierad

Målgrupp

För dig som jobbar med marknadsföring på ett företag och vill förstå hur TikTok kan implementeras i den digitala strategin

Om du har ett övergripande ansvar inom marknadsföring på ett företag och vill lära dig hur ni kan implementera TikTok i en marknadsstrategi så är den här kursen perfekt för dig. Du kommer att lära dig allt om hur TikTok fungerar och hur ditt företag kan använda plattformen för att nå och engagera er målgrupp.

För dig som jobbar kreativt med innehåll på sociala medier

Den här kursen kommer att göra dig som jobbar med innehållsskapande för sociala medier till en expert på innehållsskapande även för TikTok. Du kommer att få flera övningar under kursens gång som kommer att väcka din kreativitet och uppmana till skapande. Du kommer att lära dig hur du ska tänka när du skapar kreativt innehåll på TikTok som dessutom är optimerat för spridning.

För dig som är konsult eller jobbar på byrå och vill erbjuda marknadsföring på TikTok som tjänst

Om du vill erbjuda rådgivning, specialistkunskaper och strategier inom TikTok för dina kunder så är det viktigt att du förstår vad du pratar om. Därför passar den här kursen dig. Du kommer att få rätt kunskaper både för att förstå hur TikTok kan inkluderas i en större kampanj samt hur du kan hjälpa dina kunder bygga en närvaro på TikTok.

För dig som driver företag och vill använda TikTok för att nå din målgrupp

Du behöver inte ha några förkunskaper om sociala medier eller digital marknadsföring för att ta den här kursen. Du kommer att få både en introduktion till sociala medier samt till specifikt TikTok som plattform. Du kommer att gå från att inte kunna någonting om TikTok till att direkt kunna sätta igång med att skapa kreativt innehåll för ditt företag!

Kursinnehåll

I kursen går vi grundligt igenom följande områden:

 • Introduktion till sociala medier
 • Introduktion till TikTok och innehållet på plattformen
 • Därför ska du använda TikTok i marknadsföringssyfte
 • Så skapar du innehåll till TikTok
 • “Hacka” algoritm och få spridning på ditt innehåll
 • Skapa en plan för ett företags närvaro på TikTok
 • Introduktion till annonsering på TikTok
 • Case studies: Varumärken som lyckas på TikTok
 • Influencer marketing på TikTok

Kursen delas in i 5 moment och tillhörande delmoment.

Tillhörande varje moment finns det uppgifter att lösa, tutorials som visar exempel på praktisk användning, instuderingsmaterial och quiz för att testa dina kunskaper.

Kursen nyttjar i huvudsak dessa medel för utlärning:

Inläsningsmaterial

Videomaterial

Bildförklaringar

Övningsuppgifter

Certifieringstest

Quiz

Del 1: Introduktion till sociala medier

För dig som inte har koll på marknadsföring inom sociala medier, så ger det här momentet dig god översikt över de största sociala medierna och deras olika syften inom marknadsföring.

Del 2: Vad är TikTok

I det här momentet kommer du att introduceras till TikTok och få förståelse för vad TikTok är, hur appen fungerar, vad för typ av innehåll som publiceras på appen samt fördelarna med att använda TikTok i marknadsföringssyfte.

Del 3: Skapa innehåll på TikTok

I det här momentet kommer du att lära dig steg öfr steg hur du gör en video på TikTok, vad för typ av innehåll du kan skapa på TikTok och hur du optimerar för spridning av ditt innehåll.

Del 4: Gör en plan

Vid det här laget så har du mycket kunskap om TikTok och lär dig tänka strategiskt hur du ska använda TikTok och lägga upp en plan samt lära dig hur andra framgångsrika företag använder TikTok.

Del 5: Kampanj

I det här momentet så lär du dig hur man kan gå tillväga för att aktivera en kampanj på TikTok. Du får inspiration från andra varumärkes TikTok-kampanj, du lär dig om hur man kan starta en challenge, introduceras till annonseringsmöjligheterna på plattformen samt lär dig hur du kan jobba med influencer marketing.

Kursledare

Joella Skoogh

Joella Skoogh är Sveriges mest anlitade TikTok-strateg och har flerårig erfarenhet av att jobba både strategiskt och operativt med sociala medier, digital marknadsföring och PR både på byrå och företag. Hon jobbar idag som konsult och hjälper sina kunder med strategiarbete, rådgivning och utbildning inom digital kommunikation, varumärkesbyggande och TikTok som plattform.

Examen & Intyg

I slutet av kursen får du möjligheten att certifiera dig. Certifikat kräver godkänt genomfört test. Detta görs online och du får svar direkt om du är godkänd. Testet kan du göra så många gånger som du behöver för att bli godkänd. Certifieringen är 100% valfri.

Kostnader

Kursen i Marknadsföring i TikTok kostar 4995 kr (inkl. moms) och du har sedan obegränsad tillgång till kursen för alltid!

Du kan betala kursen med Klarna, Swish och faktura. 

Vi erbjuder dessutom räntefri delbetalning i samarbete med Klarna. 

Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring

Yrkesutbildningar i digital marknadsföring som leder till jobb

Nordic Tech Institute är marknadsledande på kurser inom digital marknadsföring. Kurserna är alltid helt på distans och sker online på deras kursportal. Du kan välja fritt när du vill påbörja och avsluta kursen, och du studerar helt och håller i...


Läs mer om Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Marknadsföring i TikTok på distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Stella Wannberg, Pixel Nordic

Mycket bra kurs där man lär sig alltifrån detaljer kring innehållsskapande för plattformen till vilka marknadsföringsmetoder som man kan nyttja som marknadsförare.

Linnea Westerlund, Astrid Lindgren

Den ger en jättebra översyn av och inblick i TikTok! Kursen är perfekt för personer som vill lära sig mer om TikTok och komma igång med att skapa videos men också att ur ett företagsperspektiv fundera på vad plattformen kan göra för dig.

Caroline Blixt, ARAY

Mycket bra material, överskådlig och absolut det man behöver för att sätta igång!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in