Medieinstitutet

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde.

Yrkesverksamma lärare

Våra lärare och föreläsare är ofta yrkesverksamma i sina branscher och skolorna ligger centralt placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. På Medieinstitutet kombinerar du ett roligt studentliv med spännande teoretiska lektioner och flera praktikperioder. Alla våra utbildningar är självklart kostnadsfria och CSN-berättigade.

Snabbfakta

  • Lån och stöd från CSN
  • Avgiftsfritt
  • Citynära skolor
  • Aktivt studentliv
  • Praktik (1/3 av studietiden)
  • 9 av 10 får jobb efter examen
  • Kvalitetsauktoriserad 

Medieinstitutet är en auktoriserad yrkeshögskola

Vi är en av få yrkeshögskolor som uppfyller alla krav som Almega Utbildningsföretagen ställer för att bevilja en kvalitetsauktorisering. Auktorisationen är en garanti för att vi står för högsta möjliga kvalitet och etik – och är en trygghet för dig som ska gå en YH-utbildning.

Praktiktikperioder

Ett viktigt inslag i Medieinstitutets utbildningar är att en tredjedel av studierna utgörs av praktik (Lärande i arbete) ute på företag och organisationer. Du får värdefulla branschkontakter och de flesta avslutar någon av sina praktikperioder med en anställning. 


För mer information om Medieinstitutet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Medieinstitutet

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Utbildningar

Reportage

Möjligheter att skapa värdefulla kontakter

Simon Alestig Blomqvist valde att plugga på Medieinstitutet efter rekommendationer och i april 2014 tar han examen från utbildningen Webbkommunikation/Sociala medier.

– Våra utbildningsledare har en otrolig koll på branschen och de lärare och föreläsare vi haft har varit väldigt bra, berättar Simon.

Läs hela reportaget om Simons studier!Vi har väldigt kunniga lärare

Marcelle Abou Haidar läser Marknadsstrateg och försäljare inom Mixed Media på Medieinstitutet och är mycket nöjd med sitt utbildningsval. 

–  När jag väl skulle välja att läsa vidare hade jag ”marknadsföring” i hjärnan och ju mer jag läste om de utbildningar som fanns desto mer kände jag att just denna var rätt för mig, säger Marcelle. "Utbildningen känns som ett riktigt bra val"

Jessica Tennfors, 22 år läser utbildningen Front End Developer på Medieinstitutet.  

– Det är stor efterfrågan på Front-end utvecklare just nu så utbildningen känns som ett riktigt bra val, berättar Jessica.

Läs mer om Jessicas studier på Medieinstitutet och möjligheter inför framtiden. Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Medieinstitutet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Medieinstitutet på Facebook

Hitta till utbildaren

Medieinstitutet

Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

Tel: 08-442 95 00
medieinstitutet.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 10 recensioner.

Vero

Utbildningen var bra i det stora hela men leder till tyvärr inte till jobb. Jobben finns bara i Stockholm i princip. I Skåne är det nästan ingen som vill anställa en digital analytiker och särskilt inte någon som är nyexaminerad. Det var ett rent slöseri med tid att gå den här utbildningen tyvärr.

Medieinstitutet Kommentar:
Hej. Kul att du gillar utbildningen. Den ändras varje år för att ge exakt den kompetens som efterfrågas. Digital analytiker är dessutom ett av de yrken som det är väldigt stor efterfrågan på. Årets kontroll på de som tog examen i december 2021, visar att det endast är en som är arbetssökande, tre har studerat vidare och resten har jobb. Tips Up...
Visa mer
Besviken

Hyffsad utbildning, men mycket hade kunnat vara bättre, till exempel hade vi bara hade en dags föreläsning med en ljudtekniker och bara ett studiebesök trots att skolan ligger i Stockholm. Också dåligt att regi-undervisningen blev struken på grund av distansundervisning. Värst av allt är dock att det inte finns jobb. Utbildningsledaren sade a...

Visa mer
Fredrika

Intressanta föreläsningar och omvärldsanalyser och många handfasta tips. Rekommenderas!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in