Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kompletterande pedagogisk utbildning till ämneslärare i årskurs 7-9, halvfart

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Har du redan läst ett eller flera ämnen? Letar du efter drömjobbet? Bli ämneslärare! För dig som redan har läst ett eller flera skolämnen går det att komplettera dina högskolestudier till en lärarexamen. Utbildningen omfattar 90 hp och består av 60 hp kurser inom utbildningsvetenskap och 30 hp verksamhetsförlagd utbildning på en skola. Du får förståelse för skolans och yrkets förutsättningar, exempelvis lärande och utveckling, kunskapsbedömning samt skolan som social och pedagogisk miljö. Utbildningen leder till ämneslärarexamen och lärarlegitimation på samma sätt som ämneslärarprogrammet.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivå samt För examen med ett ämne: 90hp i ett ämne inklusive självständigt arbete om minst 15hp på fördjupningsnivå. För examen med två ämnen: 90hp i ett ämne och 60hp i ett annat ämne inklusive självständigt arbete på fördjupningsnivå om minst 30hp (30hp inom ett ämne eller 15+15hp i ett eller två ämnen). I ämnena svenska och samhällskunskap krävs alltid 90hp. För examen med tre ämnen: 90hp i ett ämne och 45hp+45hp i övriga två ämnen inklusive självständigt arbete på fördjupningsnivå om minst 30hp (30hp inom ett ämne eller 15+15hp i ett eller två ämnen). I ämnena svenska och samhällskunskap krävs alltid 90hp.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights