Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning gymnasieskolan

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning gymnasieskolan

Högskolan Dalarna

En lärarutbildning för dig med tidigare ämnesstudier. En möjlighet för dig att bli behörig ämneslärare och göra skillnad.

Att arbeta som lärare är inte vilket jobb som helst. Det är en uppgift där du som pedagog kan göra skillnad för ungdomars och vuxnas möjligheter till fortsatta studier och yrkesarbete. Det är därför inte någon överdrift att säga att lärare är med och skapar morgondagens goda samhälle. Många människor vittnar om hur mycket en skicklig lärare betytt för deras personliga utveckling och framgång i livet.

Om du utbildar dig till lärare via Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) kan du redan efter tre terminers studier få ett inspirerade och utvecklande arbete som ämneslärare i grundskolans årskurs 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. 

Ämnen och anmälan

Det ställs särskilda krav på redan avslutade studier för att du ska antas till programmet, bland annat minst 120 högskolepoäng i ett av följande ämnen: bild, biologi, engelska, filosofi, franska, fysik, historia, idrott och hälsa, kemi, matematik, religionskunskap, samhällskunskap, spanska, specialidrott, svenska, svenska som andraspråk naturkunskap, teknik, tyska.

Utbildningens innehåll

Kompletterande pedagogisk utbildning omfattar 90 högskolepoäng och är en nätbaserad utbildning med 100 procents eller 50 procents studietakt över tre respektive sex terminer. Vi träffas vid 1-2 gånger vid så kallade campusträffar i Falun varje termin. Den verksamhetsförlagda utbildningen genomförs i regel på en gymnasieskola i närheten av hemorten.

Kompletterande pedagogisk utbildning omfattar 90 högskolepoäng. Inom programmet studeras utbildningsvetenskap och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vid en gymnasieskola.

Studierna i utbildningsvetenskap förbereder dig för en yrkesroll som lärare. Bland annat studeras skolans samhällsuppdrag, didaktik och ledarskap, utveckling och lärande, bedömning och betygsättning samt sociala relationer och konflikthantering. Ett ämnesdidaktiskt examensarbete genomförs också inom programmet.

För mer information om Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning gymnasieskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

En ämneslärarexamen ger möjlighet att ansöka om lärarlegitimation hos Skolverket. Som legitimerad lärare har du möjlighet att få en tillsvidareanställning. Lärarlegitimationen visar inom vilka skolformer och undervisningsämnen du har rätt att undervisa och sätta betyg. En ämneslärarexamen med inriktning mot gymnasieskolan ger behörighet att undervisa i gymnasieskolan, vuxenutbildningen och i grundskolans årskurs 7-9 i de ämnen som ingår i examen.

Behörighet

Ämnesstudier om minst 120 hp i ett undervisningsämne. Undervisningsämnet får dock inte vara ett yrkesämne.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning gymnasieskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
1/5
Examenlös
09 aug 2023
Blev blåst på min examen

Trots en upprättad studieplan som jag följt till punkt och pricka så hörde de av sig till mig 2 månader efter examen och sa att de räknat fel och att jag därför inte kommer få m...

Högskolan Dalarna
11 sep 2023
Hej! Vad tråkigt att du fått en sådan dålig upplevelse.

Vi vill jättegärna att du hör...
Visa mer
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights