Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans, Gävle
90 hp
Heltid
Kommande starter
Gävle
Höst 2023 
Distans
Höst 2023 
Högskolan i Gävle

Om utbildningen

Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp

Har du redan en akademisk utbildning i ett eller flera skol­relevanta ämnen och har tankar på att bli lärare? Då kan vi erbjuda dig att läsa en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU).

Flera möjligheter

Utbildningen leder till en ämneslärarexamen med inriktning mot årskurs 7-9 eller gymnasiet. En examen med inriktning mot årskurs 7-9 kräver 90 hp i ett undervisnings­ämne. En examen mot gymnasiet kräver 120 hp i undervisningsämnet.

Vid Högskolan i Gävle kan du söka till KPU om du har ett eller flera av följande ämnen: biologi, engelska, fysik, geografi, historia, kemi, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap, svenska, svenska som andraspråk, teknik.

Distansstudier

Programmet ges på distans och helfart. Distans i det här fallet innebär att det är 4–6 träffar på högskolan per termin, där också examinationen sker.

Goda framtidsutsikter

Behovet av lärare skiftar beroende på region, ort och ämne. Just nu är det god tillgång på lärare i historia och samhällskunskap medan det är balans eller brist i andra ämnen. Arbetsmarknaden för lärare med lärarexamen kommer att vara god under en lång tid framöver.

Verksamhetsförlagd utbildning

Under utbildningen är det viktigt att du får prova på hur det är att arbeta som lärare i praktiken. Det gör du genom den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). Den innebär att du är knuten till en av våra partnerskolor, vanligtvis samma skola under hela utbildningen. Den verksamhetsförlagda utbildningen är på 30 hp och sprids ut i flera kurser. Här kan du läsa mer om den verksamhetsförlagda utbildningen och få svar på de vanligaste frågorna.

För mer information om Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Högskolan i Gävle Facebook

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt - minst 90 hp i något av följande ämnen: biologi, engelska, fysik, geografi, historia, kemi, matematik, religionskunskap, samhällskunskap, svenska, svenska som andraspråk, teknik eller - minst 120 hp i ämnet naturkunskap Minst 15 hp av ämnesstudierna ska vara ett självständigt arbete (examensarbete). Ämnesstudierna ska innehålla både den bredd och det djup som krävs för undervisning i motsvarande skolämne. Ämnesstudierna ska vara helt avslutade innan antagning till programmet kan ske.

Urval
Högskolepoäng

Högskolan i Gävle

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE

Tel: 026-64 85 00
Fax 026-64 86 86
www.hig.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in