Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet - Matematik - 60 hp

Högskolan i Gävle, i Gävle (+1 orter)
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Se skolans hemsida (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Se skolans hemsida (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Se skolans hemsida

  • Klassrum
  • Gävle

Se skolans hemsida

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Kompletterande pedagogisk utbildning - Matematik 

Har du redan en examen i matematik på avancerad nivå eller en civilingenjörsexamen kan du söka till Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet i matematik.

Om utbildningen

Det behövs fler behöriga lärare i skolan. Tillsammans med din tidigare utbildning i matematik leder denna utbildning till en ämneslärarexamen som ger dig behörighet att undervisa i ämnet på gymnasiet.
Utbildningen består av 20 hp ämnesstudier med didaktisk inriktning, 20 hp studier inom utbildningsvetenskaplig kärna samt 20 hp verksamhetsförlagd utbildning som innebär praktik på en skola. VFU är under HT22 förlagd till veckorna 45-51 och under VT23 till veckorna 6-13. Det finns möjlighet att göra VFU i närheten av hemorten. 
Utbildningen ges på distans med 1-2 träffar per termin på Högskolan i Gävle.

För mer information om Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet - Matematik - 60 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Generell examen om 180 hp på grundnivå inom en huvudområdesgrupp enligt SFS 2021:1336 och en generell examen om lägst 60 hp på avancerad nivå inom samma huvudområdesgrupp, eller Yrkesexamen enligt SFS 2021:1336 eller Äldre generell examen om lägst motsvarande 240 hp och som motsvarar en huvudområdesgrupp enligt 2021:1336, eller Äldre yrkesexamen som motsvarar en yrkesexamen enligt SFS 2021:1336 Endast examen från land som är part i konventionen om erkännande av bevis avseende högre utbildning i Europaregionen den 11 april 1997 kan ligga till grund till särskild behörighet (SFS 2021:1336).

Urval

Högskolepoäng

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en ämneslärarexamen i matematik för gymnasiet. Därmed kan du söka lärarlegitimation hos Skolverket och bli behörig lärare i matematik på gymnasiet.

Högskolan i Gävle Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet - Matematik - 60 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights