YH-utbildning

Fastighetsingenjör, inriktning energi

Längd
2 år, heltid 430 Yh-poäng
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
31 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Distans
Längd
2 år, heltid 430 Yh-poäng
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
31 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

31 augusti, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Ett spännande yrke väntar dig som Fastighetsingenjör med fokus på energi. I hjärtat av en av Sveriges mest dynamiska branscher spelar du en nyckelroll för att klara framtidens krav på hållbarhet, teknik och innovation.

Yrkesrollen?

Som Fastighetsingenjör är ditt övergripande ansvar att optimera, driva och underhålla fastighetens tekniska system. I en snabbt utvecklande bransch som fokuserar på digitalisering, energieffektivisering och smarta lösningar blir du den kreativa problemlösaren och innovatören.

Som Fastighetsingenjör med inriktning energi är du specialist. Du säkerställer bland annat att  driftsekonomi, energiprestanda och energieffektivisering uppfyller kraven. I din roll leder du tekniska utvecklingsprojekt och har ofta budgetansvar.

Kurser

Utbildning inkluderar kurser som täcker allt från affärsmannaskap och fastighetsekonomi till smarta hem, digital teknik och juridik för Fastighetsingenjörer. Vi samarbetar med ledande företag inom branschen för att säkerställa att du får en aktuell och efterfrågad utbildning.

Efter avslutad utbildning har du en bred kompetens:

Teknisk expertis:Du kommer att vara en specialist inom optimering av fastighetens tekniska system med särskild inriktning på energieffektivisering. Detta inkluderar fördjupade kunskaper om elteknik, fastighetsautomation (BMS), och smarta hem-lösningar.

Branschrelaterade områden:Förutom din tekniska spetskompetens kommer du också att ha en bred förståelse för närliggande områden som fastighetsförvaltning, fastighetsekonomi och juridik som är avgörande för en framgångsrik karriär som Fastighetsingenjör.

AI-Användning:Du kommer att ha kunskap om och möjlighet att tillämpa artificiell intelligens inom yrket, vilket ger dig en fördel i att hantera de senaste trenderna och teknologierna.

Kommunikationsfärdigheter:Du kommer att ha utvecklat kommunikationsfärdigheter som möjliggör effektiv dialog om energieffektiviseringsåtgärder och tekniska lösningar.

Projektledning:Du kommer att ha förmågan att övervaka och slutföra projekt inom fastighetsteknik med fokus på energi. Detta inkluderar hantering av projektbudgetar och arbete med olika intressenter.

Miljö och säkerhet:Du kommer att vara väl insatt i miljö- och säkerhetskrav för fastigheter, och du kommer att kunna applicera detta på ditt arbete för att skapa hållbara och trygga byggnader.

Utbildningen sker på plats i Stockholm

Utbildningen är på heltid och sker på plats i klassrum i centrala Stockholm. Det går inte att läsa på distans.

Praktikperioder

Du gör praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

Nära samarbete med branschen

John Ericsson Institutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

YH-utbildningen är kostnadsfri

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

LinkedIn Learning

Alla studerande på våra utbildningar har tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

För mer information om Fastighetsingenjör, inriktning energi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja John Ericsson Institutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsingenjör, inriktning energi

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
John Ericsson Institutet
Tulegatan 41
113 53 Stockholm

Marknadsledande på utbildningar inom bygg-fastighetsbranschen

Vill du ha en rolig studenttid och ett stimulerande jobb när du är klar? Välkommen till John Ericsson Institutet som är en av de största på yrkesutbildningar inom bygg- och fastighetsbranschen. Hos oss hittar du skräddarsydda utbildningar till VA-ingenjörer, Järnvägsingenjörer,...

Läs mer om John Ericsson Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights