Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i polisiärt arbete med inriktning mot brottsutredning, distansutbildning

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Kandidatprogram i polisiärt arbete med inriktning mot brottsutredning, distansutbildning

Samhället är i ständig förändring, och det är brottsligheten också. Det ställer stora krav på Polisen, och som utredare med kandidatexamen blir du en nyckelspelare för att möta många av de utmaningar som vi står inför. Utbildningen ger en möjlighet för dig som vill gå vidare inom Polisen till nya arbetsuppgifter eller höja din konkurrenskraft och kompetens inom den funktion du för närvarande tjänstgör i.Efter utbildningen kommer du att vara en utredare med god kunskap om de senaste teknikerna och metoderna inom brottsutredning. Du kommer att kunna använda effektiva verktyg för att ta fram förundersökningsprotokoll och genomföra förhör. Du kommer också ha god insikt om bevisvärdering och hur du kan presentera innehållet i förundersökningen på ett rättssäkert, pedagogiskt och kvalitativt sätt.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet. + Polisutbildning motsvarande 120 hp varav minst 60 hp inom huvudområdet polisiärt arbete och godkänd aspiranttjänstgöring vid Polismyndigheten.

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås
Högskolan i Borås
Allégatan 1
501 90 BORÅS

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv...

Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights