Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot operationssjukvård

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot operationssjukvård

Operationssjuksköterska är yrket för dig som trivs med att arbeta i team i en högteknologisk miljö där du leder och planerar arbetet i operationssalen. Som operationssjuksköterska ingår du i teamet kring patienten vid kirurgiska ingrepp och interventioner. Det innebär att stor vikt läggs på samarbete i interprofessionella team, där kommunikation är ett viktigt redskap som medger säker vård och förebyggande av vårdskador. Programmet i Borås är distansanpassat och genomförs som heltidsstudier under två terminer. Studierna bedrivs via en digital lärplattform med anpassade läraktiviteter såsom föreläsningar som sker live eller är inspelade, seminarium, inlämningsuppgifter, kamratgranskning, handledning och studiebesök. Simulering och färdighetsträning sker huvudsakligen på Campus, Högskolan i Borås, men även andra platser i Borås kan förekomma. Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) sker under tre av utbildningens kurser. Platser erbjuds inom Västra Götalandsregionen men det kan ibland vara möjligt att genomföra VFU på annan ort. Den utgörs totalt av 12 veckor och 2 dagar.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Ansökan och behörighet

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Examen, diplom m.m.

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås
Högskolan i Borås
Allégatan 1
501 90 BORÅS

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv...

Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights