YH-utbildning

Produktionstekniker, inriktning ständiga förbättringar/ lean production

Yrkeshögskolan i Eslövs kommun, i Eslöv (+1 orter)
Längd
3 terminer
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
September 2022 (+3 starter)
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
3 terminer
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
September 2022 (+3 starter)
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

September 2022

 • Distans med träffar
 • Distans
 • Sista ansökan: Öppet för sen anmälan i mån av plats!

september 2024

 • Distans med träffar
 • Distans

Hösten 2023

 • Distans med träffar
 • Eslöv

Om utbildningen

Är du redan i produktionsbranschen och vill ta nästa steg mot en ny och mer övergripande roll i processen? Arbetsmarknaden söker med ljus och lykta efter kompetenser inom förädling och mer hållbar produktion.

Utbildningen leder till en Yrkeshögskoleexamen.

210 YH-poäng (1,5 år), distans, 75% studietakt.

Vår utbildning är nyckeln till att bli en eftertraktad produktionstekniker inriktad på Lean production som inte bara driver förbättringar utan också sätter hållbarhet i fokus utifrån ett socialt,  ekonomiskt och miljöperspektiv.

Vad har du med dig?

Du har gymnasieexamen och minst 18 månaders yrkeserfarenhet av tillverkande industri och är intresserad av att identifiera och lösa komplexa produktionsrelaterade problem med kreativitet och noggrannhet.

Utbildningens mål

Välkommen till en framtid inom produktionsteknik – där hållbarhet möter innovation och mångsidighet! Vi utbildar produktionstekniker som kommer att kunna bidra med spetskompetens när svensk tillverkningsindustri behöver ställa om till en mer hållbar produktion på kort och lång sikt.

Vad erbjuder vi?

En banbrytande utbildning som kombinerar det bästa från ett traditionellt produktionstänk kring ständiga förbättringar ur ett detalj- och helhetsperspektiv. Projektledning, cirkulär ekonomi och hållbarhet är centrala delar i utbildningen. Du lär dig grunderna och får också möjlighet att utforska och driva förändring samt implementera kvalitetskontroller och säkerställa hög produktkvalitet genom att använda metoder och verktyg inom Lean production.

Men det är inte allt! Genom vårt nära samarbete med näringslivet öppnas dörrar till praktikperioder (LIA, 13 v.) där du inte bara får testa dina kunskaper utan också knyter kontakter som kan vara nyckeln till din framtida karriär. Våra tidigare studenter har klivit in i framstående företag som Orkla, Tetra Pak och Sandvik och har blivit drivande krafter i deras hållbarhetsarbete.

Utbildningens fokus är hållbar produktion med fortsatt god ekonomisk lönsamhet i en globaliserande värld.

För mer information om Produktionstekniker, inriktning ständiga förbättringar/ lean production, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Studieform och omfattning

Utbildningen bedrivs på distans med tio obligatoriska träffar i Eslöv och i en studietakt på 75%.

Undervisningen baseras på distansstudier med veckovisa distanslektioner, veckovisa skriftliga inlämningsuppgifter och med sammanlagt tio träffar i Eslöv med salsundervisning/föreläsningar från lärare och näringsliv.

Utbildningens innehåll

 • Produktionsteknik – ur ett helhetsperspektiv, 10 YH poäng
 • Produktionsteknik med ekonomi, 25 YH poäng
 • Arbetsmiljö, hälsa och säkerhet, 15 YH poäng
 • Produktionslogistik, 25 YH poäng
 • Kvalitetsteknik 1: Ständiga förbättringar, 25 YH poäng
 • Kvalitetsteknik 2: Lean production, 25 YH poäng
 • Tillämpad matematik och fysik, 10 YH poäng
 • Projektledning, grupp och kommunikation, 20 YH poäng
 • LiA Projektarbete (Lärande i Arbete), 40 YH poäng
 • Examensarbete, 15 YH poäng

Ändringar i kursplanen kan förekomma.

Så ansöker du

Utbildningen startar i september 2024

Ansökan öppen för sen anmälan . Observera att vi endast hanterar kompletta ansökningar, dvs det går inte att komplettera i efterhand.

Vid sen anmälan gäller ej ordinarie urvalsprocess.

Utbildningar som är öppna för sen anmälan har inte någon sista sökdag. De stänger allteftersom utbildningsplatserna är fyllda, så vänta inte för länge med att söka för chans att bli antagen.

När får jag antagningsbesked?

Om din sena anmälan blir aktuell för antagning kontaktar vi dig. Fram till utbildningens start kan förändringar ske i antagningslistan, eftersom en del väljer att tacka nej till sin plats. Det innebär att ditt eventuella antagningsbesked kan dröja, ibland kort inpå studiestart.

Behörighet

Vad har du med dig?

Du har gymnasieexamen och minst 18 månaders yrkeserfarenhet av tillverkande industri och är intresserad av att identifiera och lösa komplexa produktionsrelaterade problem med kreativitet och noggrannhet.Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svenska eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildning.

Urval

Samtliga sökande som bedömts som behöriga får göra ett webbaserat prov.

Resultatet på det webbaserade provet rangordnar de sökande.

Examen & Intyg

Efter examen väntar en värld av möjligheter där du kan gå från att vara operatör till att bli en central del i utvecklingen av ständiga förbättringar och Lean-produktion. Genom yrkesroller som exempelvis produktionstekniker, kvalitetstekniker, Lean-koordinator eller produktionsplanerare får du verktyg för att skapa processer som inte bara är effektiva och pålitliga utan också hållbara i det långa loppet. Det är din chans att forma en arbetsmiljö som inte bara fungerar utan som också strävar efter ständig förbättring och hållbarhet.

Detta får du med dig:

 • Färdigheter i att tillämpa Lean-metoder, identifiera möjligheter till förbättring och ta initiativ till att genomföra dem till optimala förädlingsprocesser.
 • Förmåga att tydligt kommunicera tekniska idéer och förbättringsförslag både skriftligt och muntligt.
 • Kompetens att samarbeta i tvärfunktionella team och leda projekt för att effektivisera och förbättra produktionsflöden.

Yrket kan kräva att du hanterar olika projekt och problem samtidigt.

Sök vår utbildning idag och öppna dörrarna till en spännande, mångsidig och eftertraktad karriär inom produktionsteknik och hållbar utveckling.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Produktionstekniker, inriktning ständiga förbättringar/ lean production

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Yrkeshögskolan i Eslövs kommun
Östergatan 15
241 39 Eslöv

Yrkeshögskolan i Eslövs kommun

Yrkeshögskolan i Eslöv utvecklar ständigt nya och skräddarsydda yrkeshögskoleutbildningar genom ett nära och mångsidigt samarbete med näringslivet. Företag och organisationer är delaktiga när det gäller planering och genomförande, och kan till exempel föreläsa, delta i projekt och erbjuda praktikplatser. Att...

Läs mer om Yrkeshögskolan i Eslövs kommun och visa alla utbildningar.

Highlights