Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Specialiserad undersköterska i demensvård

Yrkeshögskolan Höga Kusten
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Kramfors
2 år
Deltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Distans
Startdatum: augusti 2021 - Distans
Sista ansökan: Länk till ansökan http://www.yhk.se/ansokan/webbformular

Videoreportage

Specialiserad undersköterska i demensvård

Arbeta som specialiserad undersköterska inom demensvården!

Specialiserad undersköterska i demensvård vänder sig till dig som vill ha fördjupade kunskaper om demenssjukdomar och dess konsekvenser för individen och närstående.

Att arbeta med personer med demenssjukdom kräver mycket av dig som vårdare. Genom denna utbildning stärks du i din roll genom att få fördjupade kunskaper samt att på ett professionellt sätt bemöta de dementa och deras anhöriga.
Utbildningen bedrivs på distans, deltid 50 % under 4 terminer, med obligatoriska träffar. Vid samlingstillfällena genomförs föreläsningar, case samt studiebesök. Däremellan sker studier och kommunikation via lärplattformen It´s learning.

En viktig del av utbildningen sker ute i verkliga arbetslivet . Där får du som student praktisera och tillämpa dina teoretiska kunskaper samt se och lära från det dagliga arbetet. Under LIA-perioden har man handledare vid sin sida som tar huvudansvaret, stöttar och leder arbetet.

Ditt framtida jobb
En arbetsmarknad i förändring!  Under den närmaste 10-års perioden kommer, på grund av stora pensionsavgångar i hela landet, välutbildad kompetent personal att behövas inom demensvård. Om du väljer att vidareutbilda dig nu, står du väl rustad när efterfrågan på arbetsmarknaden ökar.

För mer information om Specialiserad undersköterska i demensvård , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Krav på särskilda förkunskaper

Följande kurser från vård- och omsorgsprogram (gymnasiet eller vuxenutbildning) eller motsvarande kunskaper:
Medicin 1
Psykologi 1
Vård – och omsorgsarbete 1 och 2

Krav på lägsta betyg:
Från det gamla betygssystemet: G
Från det nya betygssystemet: E

Dessutom minst 1-års yrkeserfarenhet, motsvarande heltidsarbete, inom vård- och omsorgsyrket. Yrkeserfarenhet räknas oavsett hel- eller deltidsarbete. Reell kompetens prövas under antagningsförfarandet.

Har du inte alla förkunskaper?

Skicka in din ansökan ändå, vi behandlar alla individuellt och har möjlighet att anta upp till 5 st trots att man inte har alla särskilda förkunskapskrav uppfyllda. (20%-regeln)

Lärande i arbete (LIA)

En stor del av utbildningen sker ute på olika företag, i kursen Lärande i arbete (LIA). Där får du som student praktisera och tillämpa dina teoretiska kunskaper samt se och lära av verkligheten. Under LIA-perioden har man handledare vid sin sida som tar huvudansvaret, stöttar och leder arbetet. Studerande kan göra sin LIA på hemorten, vilket ger en naturlig koppling till eventuell framtida anställning.

Skolans lokaler

Varje studerande har ett personligt passerkort och skolans lokaler kan användas även utanför lektionstid. I lokalerna finns välutrustade teorisalar, grupprum, datasalar med bra kapacitet, aktuella programvaror samt trådlöst internet. I byggnaden finns även en lunchrestaurang och pentry där du kan värma medhavd mat.

Examen & Intyg

Efter genomförd utbildning med godkänt i alla kurser, får du en yrkeshögskoleexamen.
I examensbeviset ingår ditt avgångsbetyg och utbildningens innehåll och mål.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Campus Kramfors

Yrkeshögskolan Höga Kusten erbjuder utveckling, jobb eller en ny karriär genom kvalificerad utbildning. Utbildning och träning för verkligheten är den bärande idé som sätter sin prägel på alla Yrkeshögskolan Höga Kustens verksamheter. Kramfors och Höga KustenCentralt längs Norrlandskusten, mitt ibland...


Läs mer om Yrkeshögskolan Höga Kusten och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialiserad undersköterska i demensvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Yrkeshögskolan Höga kusten Instagram


Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Företagsvägen 2
872 80 Kramfors

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 11 recensioner.

Britt-Marie
(5)
Nu i november fick jag äntligen en fast tjänst som demensundersköterska. Detta tack vare min utbildning. Jag trivs och har stor hjälp av min utbildning. Min chef och arbetskamrater tycker det är jättebra att jag har den utbildningen, för det blir allt fler människor med demenssjukdom. Tack vare den här utbildningen kan jag verkligen tillför...
Visa mer
Susanne
(5)
Jag tycker att det är en bred och bra utbildning med hög klass på både lärare och föreläsare och mycket givande studiebesök. Jag har haft stor nytta av det jag lärt mig i mitt dagliga arbete med personer med demenssjukdom. Det är dessutom väldigt givande att höra hur alla andra har det på sina respektive arbetsplatser, man får mycket tips och id...
Visa mer
Eva Ödmark
(5)
En fantastisk utbildning som får en att arbeta professionellt tillsammans med personer med en demenssjukdom! Skulle verkligen rekommendera alla som arbetar inom demensvården att gå denna utbildning! Lärarna i Kramfors ska också ges en stor eloge för sitt kunnande att lära ut till oss elever!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: