Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

MedLearn
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
200 YH-poäng
Deltid, distans
CSN-berättigad
marker Öppen för sen anmälan / har restplatser
Kommande starter

Plats & start


Distans
Höst 2021

Distans
Höst 2022

Distans
Höst 2023
Specialistundersköterska

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Är du undersköterska och vill specialisera dig kring omvårdnaden av multisjuka äldre? Vill du vara med och påverka morgondagens äldrevård? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska på Medlearn samtidigt som du arbetar.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildningen till specialistundersköterska för multisjuka äldre på deltid. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier.

Eftertraktad spetskompetens

Behovet av specialistundersköterskor med hög kompetens ökar och utbildningen är framtagen tillsammans med arbetsgivare som vill satsa på yrkesrollen.

En växande äldre befolkning gör att allt fler behöver specialiserad vård, både i hemmet och inom äldrevården. På utbildningen får du kompetens att på ett professionellt sätt möta äldre med en komplex sjukdomsbild och ett stort vårdbehov samt dennes anhöriga. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetsarbeten och handledning av personal.

Välfärdsteknik, palliativ vård och etik

Utbildningens kurser är framtagna för att möta behoven inom vården. Du får spetskompetens inom bland annat personcentrerad vård, etik och den palliativa vårdens värdegrund, välfärdsteknik och rehabiliterande vård och omsorg. I utbildningen ingår även en praktikperiod där du får praktisk erfarenhet. Du läser tillsammans med andra undersköterskor som vill specialisera sig och du får ett värdefullt utbyte av erfarenheter och insikter i dialogen med dem.

Matchar arbetsgivarnas behov av kompetens

Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare inom yrkesområdet, vilket garanterar att yrkeskompetensen är eftertraktad på arbetsmarknaden.

För mer information om Specialistundersköterska Multisjuka äldre, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat en Vård- och omsorgsutbildning. För att bli behörig till utbildningen specialistundersköterska multisjuka äldre ska du ha:

1. Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier

2. Särskilda förkunskaper.
Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1
  • Vård och omsorgsarbete 2

    Eller motsvarande från gamla gymnasieskolan.

3. Arbetsgivarintyg på arbete som undersköterska i minst 12 månader

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

Reell kompetens och behörighet enligt 20% regeln

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan via Reell kompetens eller enligt 20% regeln. Läs mer om detta på skolans hemsida.

Så söker du

Du hittar länk till webbansökan på vår hemsida medlearn.se .Genom länken blir du förflyttad till en antagningssida där du skapar ett konto och bifogar dina dokument (betyg). Observera att denna länk är endast öppen under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Studieupplägg

På It´s learning hittar du uppgifter och material

Detta är en distansutbildning som ges från Piteå och är helt på distans. Utbildningen bedrivs på halvfart, 50%. Total utbildningstid inklusive Lia (praktik) är 80 veckor. Lian utgör 12 veckor på halvfart.

Undervisning och lärarhandledning sker online eller via lokalt lärcentrum om så önskas på någon av nedan studieorter. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform It´s learning där du hittar uppgifter och studiematerial.


Studieorter
Du kan gå utbildningen oavsett vilken arbetsgivare du har idag och oavsett var du bor, utbildningen kommer att bedrivas helt på distans. Det kommer dock att finnas möjlighet att studera en dag i veckan på följande orter: Piteå, Arvidsjaur, Lycksele, Sorsele, Storuman, Norsjö, Dorotea, Vilhelmina och Malå.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

MedLearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Klicka här för att komma i kontakt med Medlearn. Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Utbildningar

Läs vidare nedan om vilka yrkesutbildningar inom hälsa och vård Medlearn erbjuder.

Visa alla utbildningar med MedLearn

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska Multisjuka äldre

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till MedLearn

MedLearn

Sveavägen 32
111 34 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in