YH-utbildning

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Medlearn, Distans
Längd
200 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
200 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Specialistundersköterska

Är du undersköterska och vill specialisera dig kring omvårdnaden av multisjuka äldre? Vill du vara med och påverka morgondagens äldrevård? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska på Medlearn samtidigt som du arbetar.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildningen till specialistundersköterska för multisjuka äldre på deltid. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier.

Eftertraktad spetskompetens

Behovet av specialistundersköterskor med hög kompetens ökar och utbildningen är framtagen tillsammans med arbetsgivare som vill satsa på yrkesrollen.

En växande äldre befolkning gör att allt fler behöver specialiserad vård, både i hemmet och inom äldrevården. På utbildningen får du kompetens att på ett professionellt sätt möta äldre med en komplex sjukdomsbild och ett stort vårdbehov samt dennes anhöriga. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetsarbeten och handledning av personal.

Välfärdsteknik, palliativ vård och etik

Utbildningens kurser är framtagna för att möta behoven inom vården. Du får spetskompetens inom bland annat personcentrerad vård, etik och den palliativa vårdens värdegrund, välfärdsteknik och rehabiliterande vård och omsorg. I utbildningen ingår även en praktikperiod där du får praktisk erfarenhet. Du läser tillsammans med andra undersköterskor som vill specialisera sig och du får ett värdefullt utbyte av erfarenheter och insikter i dialogen med dem.

Matchar arbetsgivarnas behov av kompetens

Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare inom yrkesområdet, vilket garanterar att yrkeskompetensen är eftertraktad på arbetsmarknaden.

För mer information om Specialistundersköterska Multisjuka äldre, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Kursinnehåll

  • Etik i vården av multisjuka äldre, 10p
  • Examensarbete, 20p
  • Lärande i arbete (LIA), 30p
  • Palliativa vårdens värdegrund, 20p
  • Pedagogiskt ledarskap och yrkesmässig handledning, 20p
  • Personcentrerad och specifik omvårdnad, 40p
  • Professionellt förhållningssätt vid multisjukdom, 10p
  • Rehabiliterande och funktionsbevarande vård och omsorg, 20p
  • Specialistundersköterskans roll i ett tvärprofessionellt team, 10p
  • Välfärdsteknik, 20p

Så ansöker du

Grundläggande behörighet
För att kunna gå YH-utbildningen till specialistundersköterska ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, dvs gymnasieexamen eller motsvarande. 

Särskilda förkunskaper
Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper. Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Medicin 1 eller Anatomi och fysiologi 1 samt Omvårdnad 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1&2 eller Omvårdnad 1&2 samt Social omsorg 1&2

Reell kompetens och behörighet enligt 20% regeln
Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan via Reell kompetens eller enligt 20% regeln. Läs mer om detta på skolans hemsida.

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat Vård- och omsorgsutbildningen tidigare samt arbetat som undersköterska på heltid i minst 12 månader.

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

Du hittar länk till webbansökan på vår hemsida medlearn.se .Genom länken blir du förflyttad till en antagningssida där du skapar ett konto och bifogar dina dokument (betyg). Observera att denna länk är endast öppen under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Examen & Intyg

På Itslearning hittar du uppgifter och material

Detta är en distansutbildning som ges från Piteå och är helt på distans. Utbildningen bedrivs på halvfart, 50%. Total utbildningstid inklusive Lia (praktik) är 80 veckor. Lian utgör 12 veckor på halvfart.

Undervisning och lärarhandledning sker online eller via lokalt lärcentrum om så önskas på någon av nedan studieorter. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform Itslearning, där du hittar uppgifter och studiematerial.

Studieorter
Du kan gå utbildningen oavsett vilken arbetsgivare du har idag och oavsett var du bor, utbildningen kommer att bedrivas helt på distans. Det kommer dock att finnas möjlighet att studera en dag i veckan på följande orter: Piteå, Arvidsjaur, Lycksele, Sorsele, Storuman, Norsjö, Dorotea, Vilhelmina och Malå.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

Behörighet

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska Multisjuka äldre

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medlearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Visa alla utbildningar med Medlearn
Medlearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Highlights