Korta YH-utbildningar

Hantering av Miljötillståndsprocesser

YH Akademin, Distans
Längd
30 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
30 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Varför läsa en kurs i Hantering av miljötillståndsprocesser?

Vill du vara ledande inom miljötillstånd och hållbarhet? Med denna Upskill-kurs blir du expert på att hantera och optimera miljötillståndsprocesser!

Stärk din förmåga att navigera i miljötillståndsprocesser genom denna kurs, som är skräddarsydd för att ge befintlig personal avancerad kompetensutveckling. Målet med kursen är att utrusta dig med förmågan att självständigt hantera och optimera miljötillståndsprocesser, med en fördjupning i kunskaper och färdigheter som överstiger grundläggande utbildning. Kursen, som undervisas på engelska, inkluderar gästföreläsningar och digitala studiebesök, vilket kopplar ihop teori med praktisk tillämpning och ger insikter direkt från branschen.

Du kommer att utveckla en djup förståelse för principerna bakom miljötillstånd, dess betydelse för hållbar miljöförvaltning och detaljerna i prövningsprocessen. Kursen täcker också internationell bästa praxis, risk- och konsekvensbedömning, användning av dokumenthanteringssystem och miljökonsekvensbedömningar (MKB).

Efter avslutad kurs kommer du att ha förmågan att självständigt analysera och hantera komplexa miljöfrågor och koordinera arbetet med miljötillstånd inom din organisation. Ditt bidrag blir avgörande för att möta branschens behov och stödja den hållbara omställningen. Rapporter pekar på en betydande kompetensbrist inom detta område, vilket gör din nya expertis direkt relevant och värdefull för arbetsgivare som strävar efter att minska risker och leva upp till ökade miljökrav.

Vem är kursen för?

Denna kurs riktar sig till tillståndssamordnare, miljösamordnare, miljöingenjörer, KMA-samordnare och personer aktiva inom miljöfarliga verksamheter eller tillsyn av sådan verksamhet, med minst 2 års erfarenhet, som vill fördjupa sina kunskaper i miljötillståndsprocesser och bidra till hållbar utveckling inom sina organisationer.

För mer information om Hantering av Miljötillståndsprocesser, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till utbildningen på YH Akademins hemsida!

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskaper:

2 år heltid yrkeserfarenhet som: tillståndssamordnare, miljösamordnare, miljöingenjörer, KMA-samordnare, personer som jobbar inom miljöfarliga verksamheter, personer som jobbar inom tillsyn av miljöfarlig verksamhet på kommunen etc som har detta behov.

Inte behörig?

Ingen fara! På yrkeshögskola finns det olika sätt att nå upp till behörighetskraven och gå utbildningen.

Reell kompetens

Saknar du fullständig gymnasieexamen eller de särskilda förkunskapskrav som behövs för den utbildning du vill läsa? Genom att ansöka med reell kompetens kan du på olika sätt visa att du har den kompetens som krävs. Det kan handla om kunskaper och erfarenhet som du fått genom yrkeserfarenhet, föreningsliv eller volontärarbete. Läs mer om hur du ansöker med reell kompetens på utbildningens hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

Videoreportage

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hantering av Miljötillståndsprocesser

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights