Master i miljövetenskap - beslutsfattande för hållbar utveckling 120 hp

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans, Gävle
120 hp
Heltid
Kommande starter
Gävle
Höst 2023 
Distans
Höst 2023 
Högskolan i Gävle

Om utbildningen

Vill du ta beslut som gör skillnad?

I vår nya masterutbildning, som är på distans, får du fördjupade kunskaper inom miljö­vetenskap. Samtidigt blir du proffs på att fatta de beslut som krävs, för att vi ska närma oss ett hållbart samhälle.

Skaffa dig unika kunskaper

Miljökunskap är ett tvärvetenskapligt ämne där vi belyser miljöproblem från olika håll. I vårt masterprogram fördjupar vi oss inom tre områden:

  • miljöteknik – utformning och miljöbedömning av tekniska system
  • miljöpsykologi – miljö, beteende och psykologiska processer
  • social-ekologiska system – interaktionen mellan människor och ekosystem

Vi studerar hur dessa områden samspelar och kan användas för att ta fram besluts­underlag för hållbar utveckling på olika nivåer i samhället. Det här är en unik kombination, som du endast hittar på Högskolan i Gävle. Hos oss spelar psykologin en viktig roll. Vi behöver förstå hur vårt beteende hindrar, men också är en förutsättning för en hållbar förändring av teknik och samhälle. I vårt masterprogram får du även avancerade kunskaper kring beslutsfattande och ledarskap.

För mer information om Master i miljövetenskap - beslutsfattande för hållbar utveckling 120 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
För att vara behörig till programmet krävs examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng Särskild behörighet För att vara behörig till programmet krävs att studenten har fullgjort minst 60 högskolepoäng inom något av huvudområdena miljövetenskap, miljöteknik, teknik, psykologi, industridesign och naturresursförvaltning eller annat relevant huvudområde. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Urval
Högskolepoäng

Examen & Intyg

Målet är att du som avslutar programmet får en examen i huvudområdet miljövetenskap och har med dig:

  • Bred och djup kunskap inom ämnet miljövetenskap.
  • Strategier och verktyg för att göra skillnad, särskilt genom beslutsfattande på olika analysnivåer.
  • Förmåga att skapa skillnad mot ökad hållbarhet, inom både privat och offentlig sektor.
  • Förmåga att leda och organisera projekt.
  • Förmåga att bedöma miljöpåverkan från människor, objekt och system.
  • Generiska förmågor, särskilt att analysera, predicera, kritiskt granska, leda, fatta beslut samt göra utredningar och sammanställa information som ger stöd till beslutsfattare.

Högskolan i Gävle Facebook

Efter utbildningen

Många karriärvägar

Det finns en mängd framtida arbetsroller med koppling till miljö och hållbar utveckling. Både inom privat och offentlig sektor, även som konsult. Några vanliga tjänster är miljö/klimatstrateg, miljöcontroller, miljöhandläggare, miljöinspektör, miljö­samordnare/koordinator, miljöutredare, miljö/hälsoskyddsinspektör, miljö-/hållbarhets­chef och hållbarhets-/organisationsutvecklare.

Är du intresserad av forskning? Utbildningen är en perfekt grund för din akademiska karriär. En forskarutbildning ger dig möjlighet till fördjupning och specialisering. På Högskolan i Gävle bedrivs forskning om hållbar utveckling inom många spännande områden.

Världen behöver din kompetens

I takt med att vi ställs inför allt större miljöutmaningar så kommer också behovet av dig att öka. Miljö- och hållbarhetsfrågor har blivit strategiskt viktiga inom alltfler verksam­heter. Din framtida arbetsplats kan vara hos såväl stora som medelstora företag, konsult­bolag, organisationer eller inom offentlig sektor – både på lokal, regional, nationell och global nivå. Våra miljöproblem är globala, och det är även din arbets­marknad.

Högskolan i Gävle

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Master i miljövetenskap - beslutsfattande för hållbar utveckling 120 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE

Tel: 026-64 85 00
Fax 026-64 86 86
www.hig.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in