Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans

Västerås Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
2 terminer
Deltid, distans
Icke studiemedelsberättigad
Startdatum: 2021-01-25 - Distans

Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans

Miljö och Klimat är en fortbildningskurs för dig som berörs och har intresse av Agenda 2030-frågor och som behöver stärka dina kompetenser inom området.

Deltidskurs på distans

Kursen är på deltid, 25%, och går att kombinera med ditt arbete eller studier, men går även att läsa som fristående kurs, eller komplettera studier på Allmän kurs distans.

Det finns utrymme för dig att tillsammans med läraren utforma kursen så att den passar just dig och de kunskapsområden du vill fokusera på. Kursen bedrivs på distans i två terminer utan obligatoriska träffar. Eventuella frivilliga studiebesök bokas in vid intresse.

Vad behöver du ha för att kunna gå kursen?

För att kunna delta i kursen behöver du:

  • Datavana
  • Dator med internetuppkoppling.
  • Kunna vara uppkopplad minst två gånger i veckan. Mycket av skolarbetet kan dock göras då man är nedkopplad.
  • Läsa och förstå engelska, eftersom vissa filmer och texter är på engelska.

Ingen kurslitteratur behöver inhandlas. Allt finns tillgängligt via internet. 
Du får en inledande introduktion i Ping Pong, kommunikationssystemet som används i kursen.

Skolträffar och videomöten

Det är studier och samarbete online som är i fokus. Kursen har därför inga obligatoriska träffar. Frivilliga digitala och fysiska träffar förekommer. De är i anslutning till gratis konferenser inom ämnet, eller studiebesök. När skolan anordnar något gemensamt, tex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in. Videomöten kan förekomma i undervisningen.

Yrkesområde

Fortbildningskursen passar för alla, oavsett yrke.

Sammanfattning

Miljö och Klimat Agenda 2030 är en kurs som riktar sig till människor som vill stärka de naturvetenskapliga kunskaperna och sambandet med samhällsfrågor, kopplat till FN:s globala mål.

Hur kan du i din nuvarande eller framtida yrkesroll jobba för att vi uppnår målen i Agenda 2030?

Undrar du hur du kan förhålla dig till och bidra till att målen uppnås i din vardag? Agenda 2030 slår fast att vi ska skydda planeten från att förstöras, genom hållbar konsumtion och produktion, genom att förvalta naturresurserna och vidta åtgärder mot klimatförändringarna.

Enligt den FN-resolution som trädde i kraft 1 januari 2016 ska målen i Agenda 2030 vägleda de beslut som tas. För att klara samhällets miljömål och företagens miljöanpassning krävs det att medarbetare har kunskaper om miljö och klimat. Du som deltagare får de kunskaper som behövs för att i din yrkesroll utvecklas och lära dig mer om hur vi ska uppfylla målen i Agenda 2030.

För mer information om Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök via vår hemsida. Beskriv kortfattat varför du vill gå kursen, samt vad din huvudsakliga sysselsättning är. Du behöver ha datavana och kunna förstå engelska.

Kostnader

Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 250 kr som används till studiematerial, försäkring och skolgemensamma aktiviteter.

Kursinnehåll

I kursen Miljö och Klimat Agenda 2030 lär vi oss om alla globala målen, men fördjupar oss mer specifikt i dem som berör miljö och klimat.

Undervisning och examination

Undervisningen sker online. Vi använder plattformen Pingpong. Kursen är asynkron. Det innebär att du genomför uppgifterna då du har tid för dem. Undervisningen består av föreläsningar online, videoklipp, länkar till rapporter och artiklar.

Du kommer att få frågor kopplade till målen och föreläsningarna. Det finns inlämningsuppgifter och diskussionsforum i Pingpong. Du förväntas samarbeta och interagera med de andra kursdeltagarna i någon mån. Inom gruppen kan vi stötta varandra i miljöarbetet. Berätta om framgångar, egna och andras.

Motivering

Agenda 2030 genomsyrar miljöpolitiken. Kursen Miljö och klimat riktar sig till miljöintresserade människor för att stärka de naturvetenskapliga kunskaperna och sambandet med samhällsfrågor. För att klara företagens miljöanpassning krävs det att medarbetare har kunskaper om miljö och klimat.

Kursen Miljö och klimat Agenda 2030 har FN:s globala mål som utgångspunkt. Kursen ger deltagaren verktygen för att jobba med utvecklingen av ett hållbart samhälle.

Den pedagogiska tanken

Folkhögskolans pedagogik betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. Kursen anpassas efter deltagarnas förkunskaper och erfarenheter. Genom att involvera deltagarna i utformningen av kursen får de stora möjligheter att själva påverka den.

Om läraren 

Vivi Båvner, folkhögskolepedagog med en master i miljö och utveckling. Flerårig erfarenhet av miljökurser och skapare av återbruksworkshopen Pimp my trash. Nominerades 2011 till årets miljöhjälte av Världsnaturfonden för sitt arbete med Bjussa.se, en gratis förmedlingssida på internet. Levde ett år som volontärarbetare, för att i praktiken testa hur en radikalt kan minska sitt ekologiska fotavtryck.

Västerås Folkhögskola

Västerås Folkhögskola

Vad innebär det att plugga på Folkhögskola?

Västerås folkhögskola ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget, den natursköna parken som är en oas för både gamla och unga. Djäkneberget har under flera hundra år varit en samlingsplats för västeråsarna. Välkommen hit! Folkhögskola är en annorlunda...


Läs mer om Västerås Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Västerås Folkhögskola

Västeråsvägen 9
731 41 Köping


Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 6 recensioner.

Ida Lindqvist
(4)
Jag har lärt mig så mycket av denna kurs av den anledningen att det är en kurs där alla kan dela med sig av sina egna erfarenheter samt kunskaper. Detta gör att man får bredare kunskap själv som man senare kan dela vidare. Vivi är en fantastisk lärare, även fast hon främst finns tillgänglig via internet så finns hon alltid där för att pedagogisk...
Visa mer
Bertil
(4)
Att kursen var ny gav olika effekter tex. I många uppgifter skulle vi elever diskutera, ofta kom det nya uppgifter medans föregående uppgift fortfarande diskuterades. När jag hade funderat ut ett inlägg att skriva så var det många andra nya inlägg att kolla upp och en del kanske redan innehöll det jag tänkt skriva osv. Några veckor kändes gan...
Visa mer
Marie
(4)
Kursen ger bra vägledning och övergripande kunskap om de 17 globala målen, med viss fördjupning i flera av dem. Ämnesområdet är enormt, så det är väldigt mycket upp till den enskilde studenten hur mycket man vill fördjupa sig skulle jag säga. Det finns alltid mer att läsa, och genom att vi som går kursen hela tiden diskuterar med varandra, samt ...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: