Visa distansutbildningar.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

IT-projektledare

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans
220 YH-p (44 veckor, ca 1 år)
Heltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: augusti 2020 - Distans
Sista ansökan: 2020-06-05

IT-projektledare

IT-projektledare är yrket för dig som är driven, flexibel, självgående och som redan har yrkeserfarenhet inom IT-relaterade områden. Som IT-projektledare arbetar du i huvudsak med att ta fram kundanpassade systemlösningar, oftast tillsammans med kunder och i samarbete med ditt team. Du kan även arbeta med att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och framställa kravlista. Utbildningen sker på distans med givande träffar i Jönköping.

Vad arbetar du med?

Utifrån kvalitet, resurs och budget leder och kvalitets-säkrar du IT-projekt, allt på ett effektivt och framgångsrikt sätt. Du driver förstudier och kravarbete, gör riskanalyser och planerar enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Att följa upp och utvärdera IT-projekt ingår också i dina arbetsuppgifter.

Du arbetar utifrån skillnader, likheter, för- och nackdelar när det gäller både traditionella och agila metoder och arbetssätt. Utbildningen ger dig även kompetens i relevanta lagar och regler och du har kunskap om de potentiella hot och risker som kan finnas inom IT. Ledarskap är en viktig del i ditt arbete och därför utbildas du i att vägleda och coacha en grupp men även enskild individ. Du har förmågan att analysera och identifiera en grupps olika faser för att på så sätt kunna påverka gruppens utveckling. Med din bakgrund inom IT kan du också agera teknisk rådgivare i olika IT-projekt.

Efter examen

Den tekniska utvecklingen och digitaliseringen är en allt större del av arbetsmarknaden och mer och mer arbete utförs i IT-baserade system. Ett av de mest efterfrågade yrken i området är IT-projektledare. Tillsammans med din tidigare yrkeserfarenhet har du efter examen både praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap vilket gör att du kommer att vara mycket eftertraktad. Du kan arbeta som IT-projektledare eller agil projektledare i alla typer av företag.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 5 st träffar i Jönköping. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om IT-projektledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • IT-projektledning, 45 YH-p
 • Affärs- & projektekonomi, 15 YH-p
 • Affärsmannaskap, 15 YH-p
 • Agila metoder, 35 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Juridik & IT-säkerhet, 15 YH-p
 • Kommunikation, 15 YH-p
 • Ledarskap & grupputveckling, 25 YH-p
 • LIA, 35 YH-p

LIA/Praktik

Under sju veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du under handledning omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och du utvecklar din kompetens i att arbeta självständigt som IT-projektledare.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: minst 2 år yrkeserfarenhet på heltid inom IT-relaterade områden såsom systemutveckling, infrastruktur eller webbutveckling

Om antalet behöriga sökande är fler än antalet beviljade platser får alla behöriga sökande genomföra ett urvalsprov. Resultatet från enkäten sammanvägs med betygen för grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper. Mer information om provet förmedlas om du konstateras behörig.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-projektledare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Denna utbildning har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som efterfrågas vid anställning, vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Bland de som står bakom utbildningen finns bla AddPeople, ATEA, Avia, Axians, Colombus, Consid, Endeavor, Entiros, Framtiden, Fujitsu Sweden, JSC IT-partner, Kvadrat, Nethouse, Netmine, OAS IT, OnePartnerGroup, Red Capes IT, Secify, Senzum IT Service, Sigma Technology MID och Zoezi.

“Det är en extrem kompetensbrist på marknaden sedan digitaliseringen har exploderat i Sverige och det är en väldigt eftertraktad yrkesroll. Företagen behöver folk med kommunikationsförmåga som kan koppla ihop teknik och affärsmässighet.” Daniel Fransén, Red Capes IT

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: