Enskilda kurser (YH)

Agile Product Owner

IT-Högskolan, Distans
Längd
9 veckor
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-25
Utbildningsform
Distans
Längd
9 veckor
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-25
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Agile Product Owner

Vad gör en Agile Product Owner?
Rollen som Agil product owner (PO, Produkt ägare) har en central roll i ett agilt team och då främst inom Scrum-metoden. Du fungerar som länken mellan affärs-sidan och utvecklingsteamet. Duser till att teamet arbetar på de mest värdefulla uppgifterna och att produkten som skapas möter kundernas behov och bidrar till organisationens övergripande mål.

Vem är du?
Du har1 år av yrkeserfarenhet inom systemutveckling, IT-projektledning eller organisations- och verksamhetsplanering i en agilmiljö. Gillar du att förstå ett företags affärsnytta och har ett stort intresse för teknik? Då är IT-Högskolans Agilp roduct owner kursen för dig! Du är intresserad av ett företags tekniska utveckling och vill påverka företags digitalisering. Du vill lära dig om hur beslut fattas i en agil miljlö och hur användarfokus bibehålls i utvecklingsprocessen. 

Vår product owner-utbildning på distans
IT-Högskolans YH-kurs Agil product owner bedrivs helt på distans under 9 veckor. Den dagliga kommunikationen kommer ske via MS-Teams. Den schemalagda handledning är förlagda till lunchtid från kl. 11-13 alt. eftermiddagstid från kl. 16-18, allt för att möjliggöra arbete parallell med studierna. Kursen är uppdelad i två moduler, där första modulen genomförs individuellt och du tar till dig kunskaper inom den agila metoden Scrum och rollen som Product owner. Kursen börjar med förinspelade föreläsningsvideos med efterföljande kunskaps-quiz och öppna handledningar för att du ska få stöd i din kunskapsinhämtning. 

Modul 2 är en gruppuppgift med case från arbetslivet för att tränas i PO-rollen. Deltagarna lär sig hur man effektivt kommunicerar med olika intressenter, hur man förhandlar om prioriteringar, hur man leder utan formell auktoritet och hur man hanterar konflikter.

Efter avslutad utbildning
Efter att ha avslutat en utbildning som Agile Product Owner har du flera olika vägar att välja mellan baserat på dina personliga karriärmål och ambitioner. Om du tidigare inte har jobbat som en Product Owner, ger utbildningen dig de verktyg och färdigheter du behöver för att ta på dig denna roll. Som Product Owner kommer du att arbeta med att definiera och prioritera funktioner för en produkt, arbeta tillsammans med utvecklingsteam och intressenter och se till att alla jobbar mot samma mål.

För mer information om Agile Product Owner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

V. 40

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-08-25

Varför ska du välja IT-Högskolan?

Samarbete med branscher

Bra kontakter

med näringsliv

Behov på arbetsmarknaden

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Agile Product Owner

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
IT-Högskolan
Ebbe Lieberathsgatan 18 c 2 vån
412 65 Göteborg

IT-Högskolan

Här är skolan för dig som gillar IT, och vill läsa en utbildning där du garanterat kommer få jobb! Hos IT-Högskolan, som är belägen i Göteborg och Stockholm, får du kunskaper och kompetens som behövs i IT-branschen som är i...

Läs mer om IT-Högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights