Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Yrkeslärarutbildning

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Om du väljer läraryrket väntar ett stimulerande och spännande arbete. Du får förmånen att arbeta med ungas lärande och utveckling. Att utbilda morgondagens vuxna innebär att ständigt utvecklas och utmanas i sin yrkesroll. För att du ska få en utbildning som bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet bedriver Malmö universitet ett nära samarbete med regionens skolor. Som student deltar du aktivt i verksamheten vid en förskola eller skola under hela din studietid, och du har tillgång till en levande forsknings- och utvecklingsmiljö. Du erbjuds en gedigen yrkesutbildning i en kreativ miljö.Som yrkeslärare i gymnasieskolan har du ansvar för elevernas lärande och utveckling inom deras framtida yrkesområde.
Arbetsförmedlingen bedömer arbetsmarknaden för yrkeslärare som god, även på sikt.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper inom något eller några av de yrkesämnen som finns i gymnasieskolans yrkesprogram.

Examen & Intyg

Yrkeslärarexamen
Malmö universitet
Hjälmaregatan 1
205 06 MALMÖ

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...

Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar.

Highlights