Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Yrkeslärarprogrammet

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Yrkeslärarutbildningen vänder sig till dig som har goda och relevanta yrkeskunskaper och vill bli lärare i gymnasieskolans yrkesämnen. Genom att läsa kurser inom den utbildningsvetenskapliga kärnan, yrkesdidaktik och göra verksamhetsförlagd utbildning kompletterar du tidigare ämneskurser och din yrkeserfarenhet till en yrkeslärarexamen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper motsvarande minst ett yrkesämne som finns i gymnasieskolans yrkesprogram. Se vidare Förordning (2010:2021) om tillträde till utbildning som leder till yrkeslärarexamen, samt Föreskrifter om ändring i Universitets- och högskolerådets föreskrifter (UHRFS 2013:4) om kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för särskild behörighet till utbildning som leder till yrkeslärarexamen.

Examen & Intyg

Yrkeslärarexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights