Korta YH-utbildningar

Klimatsäkra fastigheter

Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

En kort kurs som ger dig starkt efterfrågad kompetens och konkurrenskraft inom klimatanpassning. Du får kunskaper som möter de nya kraven som ställs på fastighetsbranschen.

Klimatförändringar

Fastighetsägare behöver aktivt jobba med klimatanpassning och själva vidta förebyggande åtgärder för att säkra husen mot översvämningar, värme, stormar och ras, som vi redan nu vet blir vanligare. Mycket behöver göras för att anpassa den byggda miljön för att möta de förändringar som vi redan nu känner till. Om inget görs kan det leda till stora skador och ekonomiska förluster.

Kursen möter kompetenskraven

Utbildningen är framtagen för att ge kunskaper, färdigheter och kompetenser i hur en fastighetsorganisation kan arbeta med klimatanpassning av byggnader och mark för att bättre motstå klimathändelser. Utbildningen utgår från riskerna för skyfall, förhöjda vattennivåer och värmeböljor.

Vem ska gå utbildningen?

Passar väldigt många yrkesroller bland annat: strategiska fastighetsutvecklare, fastighetsingenjörer, hållbarhetssamordnare, teknisk förvaltare, förvaltare, drifts- och fastighetstekniker, och projektledare inom nyproduktion, renovering och ombyggnad.

Målet med utbildningen?

Målet med utbildningen är att stärka den studerandes befintliga yrkeskompetens inom fastighetsbranschen med kunskaper kring hållbarhet. Kursdeltagaren ska kunna ta ett ökat ansvar för organisationens klimatsäkring. Vår kurs ger dig djupgående kunskaper om:

  • Klimatanpassningens betydelse:Förstå varför det är avgörande att integrera klimatsäkerhet i fastighetsverksamhet.
  • Aktuella och framtida klimatförändringar:Få insikter i hur Sveriges klimat påverkas och skaffa verktygen för att möta utmaningarna.
  • Effektiva åtgärder:Lär dig konkreta metoder för att hantera och förebygga klimatrisker, från skyfall till värmeböljor.

Vad kommer du att lära dig?

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna:

  • Bedöma risker och sårbarheter:Identifiera potentiella hot och skapa en kraftfull strategi för att mildra deras påverkan.
  • Prioritera åtgärder:Välj och implementera åtgärder som är specifika för din organisations behov och utmaningar.
  • Systematisk klimatanpassning:Använd beprövade metoder för att integrera klimatsäkerhet i din verksamhet på ett hållbart sätt.
  • Hantera försäkringar och lånevillkor:Förstå och utnyttja finansiella verktyg för att stärka din organisation.
  • Strategisk integration:Skapa en robust strategi för att införliva klimatanpassning i varje aspekt av din verksamhet.
  • Digitalisering och AI:Utforska hur teknologiska innovationer kan förbättra din förmåga att hantera och anpassa dig till klimatförändringar.

Utbildningens upplägg

Kursen bedrivs på distans med ett utbildningspass per vecka.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå kursen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Kursen berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn

Alla studerande på våra korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

För mer information om Klimatsäkra fastigheter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja John Ericsson Institutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

Så ansöker du

  • Slutbetyg från gymnasium
  • Yrkeserfarenhet: 1 år heltid .
    Typ av yrkeserfarenhet: Dokumenterad yrkeserfarenhet inom fastighetsbranschen som till exempel: fastighetsförvaltning, utveckling, projektledning både inom privat eller offentlig sektor.

Kostnader

0 kr. Kursen är kostnadsfri.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Klimatsäkra fastigheter

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
John Ericsson Institutet
Tulegatan 41
113 53 Stockholm

Marknadsledande på utbildningar inom bygg-fastighetsbranschen

Vill du ha en rolig studenttid och ett stimulerande jobb när du är klar? Välkommen till John Ericsson Institutet som är en av de största på yrkesutbildningar inom bygg- och fastighetsbranschen. Hos oss hittar du skräddarsydda utbildningar till VA-ingenjörer, Järnvägsingenjörer,...

Läs mer om John Ericsson Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights