Frans Schartaus Handelsinstitut

Din framtid börjar här!

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet.  

Vi jobbar utifrån ett coachande förhållningssätt och strategiskt kvalitetsarbete för att säkerställa att både studerande och näringsliv får så bra utbildningar som möjligt. Idag har vi ett brett urval av YH-utbildningar inom IT, Ekonomi- och Försäljning, Hälso- och Sjukvård, Rese- samt Besöksnäringen, Läkemedelsproduktion, Filmproduktion samt Scenteknik.

Alla är de väl kända och har gott rykte inom branschen. Många arbetsgivare ringer direkt till oss när de ser över sitt rekryteringsbehov. En stor del av utbildningen utgörs av relevant praktik där du får praktisk erfarenhet och knyter viktiga kontakter inför din kommande yrkeskarriär. När du studerar på Schartau får du självklart tillgång till vårt stora kontaktnät. Du får ta del av näringslivets kunskaper och erfarenheter. Vi bjuder även in gästföreläsare från branschen, organiserar studiebesök, branschdagar och arbetsmarknadsträffar.

Hela 9 av 10 får jobb efter examen

Det är näringslivet som utformar alla våra utbildningar och påverkar innehållet så att du får en utbildning som motsvarar arbetsmarknadens kompetenskrav. Tack vare kvalitén på våra utbildningar samt våra nära kontakter med näringslivet uppnår vi sensationella resultat. Hela 9 av 10 får arbeta direkt efter examen.

Undervisande personal från branschen

En viktig framgångsfaktor är att vi använder oss av undervisande personal från branschen. De ger dig som student dagsfärska kunskaper så att steget ut i arbetslivet inte blir så stort. Personal på Schartau har relevant erfarenhet, ett coachande förhållningsätt och ett stort kontaktnät. Vi samarbetar inte bara med branschen, vi är en del av den.

Praktik utomlands

Du som studerar på Schartau har möjlighet att göra "Lärande i Arbete" utomlands via Erasmus + och andra internationella projekt. Det ger dig som studerande nya erfarenheter och en fantastisk möjlighet att få stora delar av kostnaderna finansierade via EU-medel. För dig som vill plugga vidare utomlands har vi samarbeten med universitet i både England och Australien.

Kostnadsfria och CSN-berättigade

Du kan söka till oss vart du än bor i Sverige eller i norden. Alla våra Yh-utbildningar är kostnadsfria CSN-berättigade. Du ansöker om studiemedel när du kommit in på utbildningen. I år firar vi 156 år som utbildningsanordnare och har lång erfarenhet av att bedriva utbildning. Efter examen från Schartau får du ett examensbevis från en skola med ett gott rykte och blir en del av vårt långa arv. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor. Allt börjar med en ansökan!

Vi samarbetar med en mängd företag och branschorganisationer 

När du studerar på Schartau får du självklart tillgång till vårt stora kontaktnät. Vi bjuder även in gästföreläsare från branschen, organiserar studiebesök, branschdagar och arbetsmarknadsträffar. Det är näringslivet som utformar alla våra utbildningar och påverkar innehållet så att du får en utbildning som motsvarar arbetsmarknadens kompetenskrav.

Vår värdegrund

Frans Schartaus Handelsinstituts värdegrund vilar på omtanke, öppenhet, jämställdhet, mångfald och hållbar utveckling. Ta första steget mot ditt drömjobb redan idag och sök till någon av våra eftertraktade utbildningar.

Välkommen till Frans Schartaus Handelsinstitut!


För mer information om Frans Schartaus Handelsinstitut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Frans Schartaus Handelsinstitut

Varför välja Frans Schartaus Handelsinstitut?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

9 av 10 får

jobb efter examen

Utbildningar

YH-utbildning
Data / IT Längd Ort Snittbetyg
Dataanalys i besöksnäringen 22 veckor Distans
Revenue Management & Data Analyst 1 år Distans
5,0 (5)
Försäljning / Handel
Butiksledare inom handel och dagligvaror 1,5 år Distans
4,9 (8)
Hotell / Event / Turism
Resekonsult
TRAC - Turism -och Resekonsult 2 år Distans
5,0 (1)
Hälsa / Friskvård
Klassificering av sjukdomar och hälsoproblem 8 veckor Distans

Reportage

Löneekonom – en eftertraktad utbildning

Träffa Emma Carlsson som just har inlett sitt andra år på YH-utbildningen Löneekonom på Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm.

– Skolan är bra och jag har känt mig positivt omhändertagen från dag ett. Och skolan ger oss bra förutsättningar för att klara jobbet, berättar Emma. 

Läs mer om Emmas studier på Frans Schartaus Handelsinstitut.Ortbeskrivning

Frans Schartaus Handelsinstitut

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Frans Schartaus Handelsinstitut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Tel: 08-508 402 00
Fax 08-508 402 08
schartau.stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 45 recensioner.

Laszlo

Fantastiskt bra utbildning som leder till jobb.

Martin

Välstrukturerad utbildning med en utbildningsledare i toppklass! Jag känner mig mycket väl omhändertagen och kan starkt rekommendera båda utbildning och skola!

Sara

Min upplevelse på Frans Schartau var toppen! Jag hade erfarenhet av detaljhandeln sedan tidigare men ville ha mer ”kött på benen” för att axla en ledarroll. Under min tid fick jag alla verktyg som jag kan tänkas behöva i en roll som butikschef. Framför allt så var LIAN en stor del till min utveckling och mitt tips är att vara ute i god tid och b...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in