Korta YH-utbildningar

Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

- Kombinera studierna med din anställning!

50 YH-poäng distans/halvfart, 20 veckor.

Detta är en utbildning för dig som har erfarenhet av arbete med stöd till personer, barn, unga eller vuxna med funktionsnedsättning och vill utvecklas inom din profession. 

Kraven på personal inom funktionshinderområdet ökar, särskilt för insatserna enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS (SFS1993:387), det krävs både bred och djup kompetens.

Utbildningen ger fördjupad kunskap om människans utveckling och om olika funktionsnedsättningar samt förståelse för den enskildes behov för att kunna anpassa stödet och möjliggöra en begriplig, hanterbar och meningsfull tillvaro.

För mer information om Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

9 september, 2024

  • Distans med träffar
  • Distans

Behörighet

  • Du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande för att uppfylla behörighetsvillkoren för studier inom yrkeshögskolan.
  • Dessutom krävs särskilda förkunskaper med lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper; Hälsopedagogik, Kommunikation och Specialpedagogik 1 eller Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1, Hälsopedagogik och Social omsorg 1.
  • Du måste även ha minst ett års sammantagen yrkeserfarenhet från arbete med stöd till personer med funktionsnedsättning.

Upplägg

  • Studierna sker i huvudsak via en webbplattform, vilket innebär att du måste ha tillgång till en dator och Internet, men omfattar även sju träffdagar.
  • Studierna bedrivs på halvfart som en förutsättning för du ska ha möjligheter att kombinera dina studier med en anställning.
  • Utbildningen inleds med två träffdagar på Yrkeshögskolan Landskrona. Då får du information om bland annat kursupplägg, kursmål och en introduktion till webbplattformen.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll baseras på två kurser i den nationellt likvärdiga kursplanen för stödpedagogutbildning (MYHFS2019:1), vilket ger dig möjlighet att tillgodoräkna dessa om du i framtiden skulle besluta dig för att studera till stödpedagog.

Människan i utveckling, 20p

Kursen behandlar människans utveckling och hur stödet till den enskilde kan anpassas och förändras utifrån olika faser i livet.
Vidare behandlar kursen vilken betydelse hälsa, livsstil och kultur har för människans livskvalitet.

Funktionsnedsättningar, 30p

Kursen behandlar funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen för den enskilde, samband mellan olika funktionsnedsättningar och funktionsnedsättningar i kombination med missbruk. Kursen behandlar även etik och professionellt förhållningssätt i mötet med den enskilde och dennes nätverk samt författningar, riktlinjer och värdegrund inom funktionshinderområdet.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Yrkeshögskolan Landskrona
Postadress: Yrkeshögskolan Landskrona
261 80 Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona är en del av Landskrona stads vuxenutbildning. Vi skapar moderna utbildningar som riktar sig mot ett arbetsliv i framtiden. Eventkoordinator, Hud- och spaterapeut, Medicinsk vårdadministratör eller Stödpedagog - välj vilket som ska bli ditt framtidsjobb! Hos oss möter du...

Läs mer om Yrkeshögskolan Landskrona och visa alla utbildningar.

Highlights