Yrkeshögskolan i Enköping

i Enköping (+ 2 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Yrkeshögskolan i Enköping

Välkommen till Yrkeshögskolan i Enköping!

Vi erbjuder YH-program och YH-kurser som leder till jobb och ger dig rätt kompetens i din yrkesroll. Du väljer om du vill studera heltid, deltid, på vår skola eller på distans. YH i Enköping finns i nära anslutning till tåg- och busstationen i Enköping.

YH-program som leder till jobb
Våra längre YH-program förbereder dig för en tydlig yrkesroll. Teori varvas med praktik och utbildningarna skräddarsys i nära samarbete med arbetslivet. Alla YH-program är avgiftsfria och du har möjlighet att söka studiemedel från CSN när du studerar i 50-100 % studietakt. Vi finns i trevliga lokaler i nära anslutning till Enköpings tåg- och busstation, vilket gör det enkelt att pendla.

IT-säkerhet i fokus
Vårt nya 2-åriga YH-program IT-säkerhetsingenjör genomförs i direkt samverkan med IT-, teknik- och designbolagen, Försvarsmakten, FMV och många fler organisationer som ger dig LIA-platser och rekryterar direkt från utbildningen.
Vi startar 16 september 2024 och vi räknar med ett högt söktryck under ansökningsperioden 1 feb - 31 maj 2024. Välkommen att söka eller höra av dig så berättar vi mer.

Trädgårdsmästare
Trädgårdsmästarprogrammet på 2 år ger dig en yrkeshögskoleexamen. Programmet har funnits sedan 2003 och idag har vi ett av landets starkaste nätverk för LIA och rekrytering inom gröna näringar. Över 500 trädgårdsmästare har tagit examen hos oss och verkar idag i arbetsledande och utvecklande positioner inom gröna näringar. Starten i februari 2024 är fullbokad sedan länge. Nästa start är februari 2025 och ansökan är öppen under perioden 15 februari - 15 maj 2024. Tveka inte att söka eller höra av dig.

Trädgårds- och odlingsarbetare
Trädgårds- och odlingsarbetare är en ny nationell 1-årig yrkesutbildning med start 28 oktober 2024. Utbildningen är för dig som vill jobba praktisk, med anställning hos exempelvis park-, natur- och kyrkogårdsförvaltningar, eller i odlingsmiljöer inom gröna näringar. Våra lärare är omtyckta trädgårdsmästare och odlingsproffs. 

YH-kurser för din kompetensutveckling
Våra diplomkurser online heter "Hydroponisk odling"  och "Ekosystemtjänster" och "Hållbara växtmiljöer". Du kan du kombinera kurserna med ditt arbete. Studietakten är 20-50 % och kurserna pågår i 10-12 veckor. De innehåller viktig kompetensutveckling för dig som jobbar inom gröna näringar eller inom närliggande områden, alternativt har ett starkt intresse för hållbarhet, självförsörjning och miljöhänsyn. Samtliga YH-kurser startar under perioden sep-nov 2024. 

Praktisk kunskap, gemenskap och engagemang i fokus
Vi jobbar mycket praktisk och nära varandra. Vi tycker att det är viktigt med gott samarbete, tillåtande atmosfär och gemenskap där alla känner sig delaktiga.

Välkommen med dina frågor och din ansökan!
YH-teamet i Enköping


För mer information om Yrkeshögskolan i Enköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Yrkeshögskolan i Enköping

Utbildningar

YH-utbildning
Korta YH-utbildningar
Jord / Skog / Natur Utbildningsform Längd Ort
Ekosystemtjänster-grönblå utemiljöer Distans med träffar 8 veckor Distans

Yrkeshögskolan i Enköping - Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Yrkeshögskolan i Enköping

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Enköping

Östra Järnvägsgatan 10
745 37 Enköping

Tel: 0171-62 50 76
yh.enkoping.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 26 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Caroline
25 jan 2024
Vertikal odling

Jag vill verkligen rekommendera kursen i hydroponisk odling vid YH Enköping! Det har varit roligt och stimulerande. Lärarna är väl förberedda och har lång erfarenhet. Upplägget ...

Visa mer
4/5
Karin
25 jan 2024
Intressant och lärorik kurs

Mycket intressant och lärorik kurs och en bra introduktion till Ekosystemtjänster. Jag saknade ibland lite olika perspektiv - det utgick i huvudsak från landskapsarkitektens ell...

Visa mer
5/5
Sofie
24 jan 2024
Jättebra utbildning

Det är ett jättebra komplement om man är intresserad av odling och kanske idag jobbar med gröna växter. Det ger en större kunskap och förståelse över hur det fungerar i praktike...

Visa mer
Highlights