Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Stödpedagog

Yrgo
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
1 år
Heltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2023 - Distans

Stödpedagog

Arbetar du inom funktionshinderverksamhet och vill ta ett större ansvar för social dokumentation, driva utvecklingsarbete och vägleda kollegor i kvalitetsarbete?

Om utbildningen

Utbildningen ska leda till att du vidareutvecklar din pedagogiska yrkeskompetens och din förmåga att i nätverk planera och utforma individanpassat kvalificerat vardagsstöd. Utbildningen utvecklar din förmåga att ta utvidgat ansvar för social dokumentation, att driva utvecklingsarbete och att vägleda kollegor i kvalitetsarbete.

Verksamhetsfältet har ett stort behov av stödpedagoger. I framtiden krävs spetskompetens inom social dokumentation, socialt nätverksarbete och pedagogiskt utvecklingsarbete samt hög medvetenhet om mål och brukarmedverkan inom stöd och service åt personer med behov av olika funktionsstöd.

Så ansöker du

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg (E/3/G) eller dokumenterade kunskaper eller erfarenheter som motsvarar följande kurser:

 • Hälsopedagogik
 • Specialpedagogik 1
 • Specialpedagogik 2
 • Svenska 2 eller Svenska som andra språk 2

3. Arbetslivserfarenhet

Du måste också ha minst ett års sammantagen yrkeserfarenhet från arbete med stöd till personer med funktionsnedsättning.

Hur ansöker jag?

 1. Samla ihop dina betygsdokument och eventuellt andra dokument som du ska skicka med din ansökan.
 2. Skicka in din ansökan via skolans hemsida med ansökningssystem.

Skicka med

 • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
 • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.

Antagning och urval

Uppfyller du inte förkunskapskraven får du besked om detta så fort vi har granskat din ansökan. Är det fler som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser, så gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Hur görs urvalet?

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på betyg och arbetslivserfarenhet.

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod (senast 19 april) får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du en sen ansökanfår du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan. Observera att besked kan dröja lite längre än normalt om du ansöker under sommaren.Läs mer om viktiga datum på skolans egna hemsida.

Samarbetspartners

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett tätt samarbete med företag och organisationer från arbetslivet, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, tar emot studerande på LIA och håller i kurser. Utbildningen genomförs i samarbete med följande aktörer:

Stadsdelsförvaltningarna i Göteborgs Stad – Kungälv kommun – Specialpedagogiska skolmyndigheten – Kommunalarbetarförbundet

Examen & Intyg

Studieupplägg och examen

Utbildningen är ettårig och studietakten är 100 procent. Utbildningen bedrivs på distans med 3-4 fysiska träffar under utbildningen där varje träff varar cirka 2 dagar i följd. Övrig undervisning sker webbaserat och via vår lärplattform på en fast studiedag. Utbildningen är flexibel och en stor del av undervisningen går att ta del av när du kan och vill studera. Det innebär stor frihet, men också eget ansvar och det gäller att vara uppdaterad på aktuell planering.

Eftersom utbildningen sker på distans och till största delen är webbaserad krävs datorvana. Du ska ha tillgång till en dator (ej surfplatta) med kamera, mikrofon och internet. Du förväntas ha datakunskaper och vara en aktiv och synlig deltagare på lärplattformen och i webbmöten varje vecka. Vi använder olika digitala verktyg för undervisning och ger goda möjligheter till handledning.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Yrgo

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO

En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
Fax 031 - 367 31 20
www.yrgo.se


Kursinnehåll

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

 • Dokumentation och kvalitetssäkring, 15 p
 • Etik och professionellt förhållningssätt, 15 p
 • Examensarbete, 25 p
 • Funktionsnedsättningar, 25 p
 • Kommunikation, välfärdsteknologi och kognitivt stöd, 35 p
 • Lärande i arbete (LIA), 20 p
 • Människan i utveckling, 15 p
 • Pedagogiska teorier, metoder och arbetssätt, 35 p
 • Praktisk juridik inom social omsorg, 15 p
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in