Korta YH-utbildningar

Grön gastronomi för kockar och kökschefer

YH Akademin, Distans
Längd
25 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
25 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Varför läsa en kurs i Grön gastronomi för kockar och kökschefer?

Vill du skapa hållbara och innovativa gröna måltider? Med denna Upskill-kurs i grön gastronomi blir du medveten och tar dina kunskaper till nästa nivå!

Förbättra dina kunskaper och hållbarhetsmedvetenhet med kursen Grön gastronomi för kockar och kökschefer, perfekt för dig som brinner för matlagning och vill ta din kompetens till nästa nivå oavsett om du arbetar inom offentliga måltiden eller i restaurang. Denna kurs på deltid är för dig som arbetat minst två år och erbjuder en omfattande inblick i vad grön gastronomi innebär, samt ger dig verktyg för att skapa hållbara och näringsrika måltider med gröna råvaror.

Genom kursen kommer du lära dig om globala hållbarhetsmål, nationella strategier för hållbar utveckling och aktuella kosttrender som påverkar efterfrågan på gröna alternativ. Du får färdigheter att skapa innovativa, hållbara måltider, förstå sensorikens roll i smakupplevelser och tillämpa metoder för att maximera råvarornas livslängd för att minska svinn och öka lönsamheten. Kursen täcker även viktiga aspekter som näringsberäkningar, hållbarhetscerfieringar och klimatpåverkan av gröna råvaror.

Efter avslutad kurs kommer du att ha förmågan att självständigt skapa och utveckla menyer samt måltider baserade på gröna råvaror, integrera hållbarhetsprinciper i ditt arbete och kommunicera dina kulinariska skapelser på ett inspirerande sätt. Du blir också kapabel att hitta strategier för Zero Waste-matlagning och förbättra affärsmässigheten genom lokala samarbeten och miljövänliga arbetsmetoder. Med dessa kompetenser är du redo att leda vägen mot en hållbar och smakrik framtid inom gastronomin.

Vem är kursen för?

Denna kurs är avsedd för dig med minst två års heltidsyrkeserfarenhet som kock, kökschef eller motsvarande, och syftar till att ta dina kunskaper till nästa nivå samt förbättra din hållbarhetsmedvetenhet genom grön gastronomi.

För mer information om Grön gastronomi för kockar och kökschefer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till utbildningen på YH Akademins hemsida!

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskaper:

2 års arbetslivserfarenhet på heltid som: kock, kökschef, köksmästare eller motsvarande arbete med att tillreda eller planera måltider i/för restaurang, offentliga måltider, catering, café, eller motsvarande.

Inte behörig?

Ingen fara! På yrkeshögskola finns det olika sätt att nå upp till behörighetskraven och gå utbildningen.

Reell kompetens

Saknar du fullständig gymnasieexamen eller de särskilda förkunskapskrav som behövs för den utbildning du vill läsa? Genom att ansöka med reell kompetens kan du på olika sätt visa att du har den kompetens som krävs. Det kan handla om kunskaper och erfarenhet som du fått genom yrkeserfarenhet, föreningsliv eller volontärarbete. Läs mer om hur du ansöker med reell kompetens på utbildningens hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

Videoreportage

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grön gastronomi för kockar och kökschefer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights