Korta YH-utbildningar

GDS och andra bokningssystem

Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Boka resor, paket och andra arrangemang

En kort kurs som lär dig att självständigt kunna boka olika resor, paket och arrangemang med hjälp av olika bokningssystem som är vanligt förekommande i branschen.

Målet med kursen

Målet med kursen är att lära dig att självständigt kunna boka olika resor, paket och arrangemang med hjälp av de bokningssystem som är vanligt förekommande i branschen. Efter avslutad utbildning ska du kunna boka, ställa ut och hantera biljetter med eller utan andra arrangemang samt ta hänsyn till gällande tariffer och regler.

Vilka bokningssystem lär man sig?

Kursens behandlar arbete med bokningssystemet Global Distribution Systems (GDS) med fokus på de två vanligaste: Amadeus och Sabre samt beräkning av tariffer. Kursen behandlar bokningssystem för transporter och bokningssystem för inkvarteringar samt aktiviteter.

Flygplatsförkortningar samt lagar och regler

I kursen introduceras du för branschuttryck såväl på engelska som på svenska. Vidare lär du dig olika flygplatsförkortningar samt lagar och regler som förekommer inom flygindustrin utifrån ett passagerarperspektiv.

Vem ska gå kursen?

Målgruppen för kursen är redan yrkesverksamma, ofta nyanställda, som saknar kompetens inom GDS och andra bokningssystem.

Vilka står bakom kursen?

Bakom kursen står bland annat: SRF, Ellge samt TRAC AB, Apollo, Egencia, Ticket, Scandorama, Nazar, Novasol, Silverrail, Bäckman & Berg AB.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå kursen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Kursen berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn

Alla studerande på våra korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

För mer information om GDS och andra bokningssystem, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Travel Education Centre?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Behov på arbetsmarknaden

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: GDS och andra bokningssystem

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Travel Education Centre
Tulegatan 41
113 53 Stockholm

Börja din karriärresa inom turism och event här!Välkommen att studera på Travel Education Centre. Hos oss får du en rolig studenttid, ett stort kontaktnät och exakt den kompetens som branschen efterfrågar. Välkommen! Du hittar hela utbudet av våra korta YH-kurser...

Läs mer om Travel Education Centre och visa alla utbildningar.

Highlights