Travel Education Centre

Börja din karriärresa inom turism och event här!
Välkommen att studera på Travel Education Centre. Hos oss får du en rolig studenttid, ett stort kontaktnät och exakt den kompetens som branschen efterfrågar. Välkommen!

Den enda specialiserade yrkeshögskolan inom turism
Travel Education Centre den enda yrkeshögskolan i Sverige som är specialiserade på utbildningar inom turism, event och mötesindustrin. Våra lärare och föreläsare handplockas från näringslivet och tillhör ofta de främsta inom sitt yrke. Välj om du vill studera i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Efterfrågade studenter
Vi samverkar med företag, organisationer och myndigheter för att du alltid ska ha de mest eftertraktade kunskaperna när du tar examen. Travel Education Centre är auktoriserade och nästan alla våra elever får erbjudande om arbete redan innan kurserna är avslutade.

Utbildning med praktik
Ungefär 25 procent av studietiden görs som praktik på utvalda branschföretag i Sverige men kan även ske utomlands. Du får värdefulla branschkontakter och de flesta avslutar den sista praktikperioden med en anställning.

Snabbfakta

  • Lån och stöd från CSN
  • Avgiftsfritt
  • Citynära skolor
  • Aktivt studentliv
  • Praktik (1/4 av studietiden)
  • Cirka 9 av 10 får jobb efter examen
  • Kvalitetsauktoriserad

Kvalitetsauktoriserad yrkeshögskola
Travel Education Centre är en av få yrkeshögskolor som uppfyller alla krav som Almega Utbildningsföretagen ställer för att bevilja en kvalitetsauktorisering. Auktorisationen är en garanti för att vi står för högsta möjliga kvalitet och etik – och är en trygghet för dig som ska gå en YH-utbildning.


För mer information om Travel Education Centre, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Travel Education Centre?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Behov på arbetsmarknaden

Utbildningar - Travel Education Centre

YH-utbildning
Hotell / Event / Turism
Hotel management Längd Ort
Management inom hotell- och besöksnäringen 1,5 år Distans
Resekonsult
TRAC turism- och resekonsult med IATA 2 år Distans

Reportage

"Vi lär oss av människor som arbetar i branschen"

Sandra Åhs Sivertsen läser utbildningen Projektledare möten och event på Travel Education Centre och tar examen våren 2014. 

Jag blev väldigt glad när jag hittade utbildningen på TEC eftersom jag tyckte att den verkade rolig, intressant och kändes rätt för mig, berättar Sandra. 

Läs mer om Sandras studier och drömmar inför framtiden. "Internationell Resekonsult på TEC har allt jag behöver"

Jacob visste att han ville utbilda sig inom turism-  och resebranschen och valet föll på Travel Educations Centres utbildning Internationell Resekonsult. 

– På TEC får jag en bra plattform att stå på inför min kommande karriär i resebranschen, berättar Jacob.  

Läs mer om Jacobs studier, drömjobb och framtidsplaner. Väl förberedda för arbetslivet

Travel Education Centre har länge arrangerat utbildningar inom resor och turism. Här fokuserar man på att ge praktisk yrkesutbildning inom rese- och turismområdet.

På TEC uppdateras utbildningarna löpande för att förbereda sina studenter för de krav som ställs på arbetsmarknaden. Detta gör de som gått ut TECs yrkesutbildningar mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

Läs mer om varför Eric, Kristin och Anna valt just TEC och vad de tycker om sin utbildning.Utbildningen för dig som vill jobba med turism

– Om man verkligen vill jobba med besöksnäringen är det på TEC man ska vara eftersom alla som jobbar här har lång erfarenhet av branschen och därför också kunskap och kontakter, berättar Joel. 

Läs Joel Hedmans berättelse om studierna på Travel Education Centre (TEC).Karriärsmöjligheterna är många!

Jenny von Porat ville ta ett steg vidare i sin karriär och valde därför att läsa Operation Manager Restaurang (OPM) på Travel Education Centre.

– Jag kommer att satsa hårt på min karriär och drömjobbet är att i framtiden jobba som restaurangchef eller starta eget, berättar Jenny.

Läs mer om Jennys studier på Travel Education Centre.Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Travel Education Centre

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Travel Education Centre

Travel Education Centre

Tulegatan 41
113 53 Stockholm

Tel: 08-4429500
tec.se


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 13 recensioner.

Tec elev

Managementet inom besöksnäringen? Nej, utbildningen är helt inriktad på hotell-branschen. Lian - många elever får bara städa hotellrum. Det ända studieledare pratar om är ”att man måste börja på golvet” och man ska bara acceptera dåliga arbetstider, ingen lunch och raster… inte värt att ta studielån i 1,5 år för denna utbildning, du kan såklart ...

TEC Kommentar:
Hej Branschen letar med ljus och lyckta efter utbildade personer. Faktum är att det aldrig någonsin har fattats så många personer inom hotell och besöksnäringen. De som har rätt utbildning kan verkligen göra en raketkarriär. Nästan alla av våra studeranden är väldigt nöjda med sina praktikplatser. Vi gör regelbundna utvärderingar för att säkers...
Visa mer
Emma

TEC är en skola fokuserad på turism och på människors utveckling, både akademisk och personlig. Destination Management-kursen kombinerar viktiga praktiska/teoretiska lärande och verkliga praktiska erfarenheter. Detta tillvägagångssätt gör studenterna redo att dyka i sina framtida karriär. Jag rekommenderar alla som letar efter tillväxt och nya u...

Visa mer
Tina

Jag jämförde MHB, utbildningar i Sverige & utomlands & YH, TEC tilltalade mig mest. Studier krävde ett engagemang & driv, var givande, lärorika tack vare kombination av: föreläsningar, självstudier, redovisningar, tentamen, grupparbeten, reflektion möjlighet, ett stort nätverk & praktik, tex. https://tec.se/2022/01/06/var-beredd-pa-att-din-drom-...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in