Förberedande hundutbildning

Svenska Terapihundskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
2 000 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande start - Distans

Förberedande hundutbildning

Förberedande hundutbildning

Utbildningen är onlinebaserad. Den kan startas upp när du önskar och du har ett år på dig att slutföra din utbildning, du tar det i den takt du önskar.

Uppgifterna i kursen är kopplade till två böcker, Sociala Tjänstehundar – Omsorg utan ord av Sara Karlberg & Helena Eriksson och Lexikon i hundspråk av Anders Hallgren, vilka utgör kurslitteraturen för kursen. Dessa två böcker ingår även i våra andra utbildningar vilket underlättar för dig om du vill fortsätta våra utbildningar.

Kursplanen för utbildningen är fastställd av Svenska Terapihundskolan och utgår från de kriterier och förutsättningar som ett hundteam behöver för att påbörja ordinarie utbildningar.

För mer information om Förberedande hundutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Hundföraren måste ha tillgång till en dator, internet och ett youtube konto samt en videokamera/smartphone att filma med.

Passar både valp, unghund, omplacering eller vuxen hund

Kostnader

Kurslitteratur tillkommer:
– Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord
– Lexikon i hundspråk

Svenska Terapihundskolan

Skandinaviens största utbildningsarrangör för sociala tjänstehundar

Arbeta med din hund inom vård, skola och omsorg. Svenska Terapihundskolan är Skandinaviens största utbildningsarrangör för sociala tjänstehundar. De finns på flera orter - Stockholm, Göteborg, Lund, Strömsholm, Gävle, Trollhättan, Umeå. Svenska Terapihundskolan utbildar olika typer av tjänstehundar i olika...


Läs mer om Svenska Terapihundskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förberedande hundutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Svenska Terapihundskolan

Svenska Terapihundskolan

Dr Netzels Väg 10
73494 Strömsholm


Kursinnehåll

Utbildningen utgörs av distansstudier och omfattar 22 stycken uppgifter samt 11 stycken informationsblock vilket uppskattas till 35 timmar teoretisk bas.

Uppgifterna är kopplade till två böcker vilka utgör kurslitteraturen för kursen. Dessa två böcker ingår även i våra andra utbildningar vilket underlättar för dig om du vill fortsätta våra utbildningar. Inom ramen för kursen är också praktisk träning inlagd där insatsen kan variera beroende på förkunskaper i hundträning.

Utbildningen syftar till att förbereda hund och förare inför ett framtida lämplighetstest och utbildning till social tjänstehund. Kursen har såväl teoretiska som praktiska inslag.

Arbetsformerna utgörs av distansstudier där både teoretiska och praktiska inslag ligger som grund. Utbildningen är förlagd till STHS lärplattform. Läsanvisningar samt läsinstruktioner och uppgifter återfinns på lärplattformen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in