Korta YH-utbildningar

Systemförvaltning för lönespecialister

Längd
20 veckor, 50 Yh-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
20 veckor, 50 Yh-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Systemförvaltning för lönespecialister

Systemförvaltning för lönespecialister

Systemförvaltning för lönespecialister - lär dig att förklara, förändra och förbättra

Kursen vänder sig till yrkesverksamma lönespecialister och går att kombinera med arbete. Kursen ger dig kunskaper om processer, system, automation och verksamhetsutveckling inom HR- och lönesystem.

Stärker din och ditt företags konkurrenskraft

Du lär dig färdigheter i att förvalta och utveckla systemstöd med fokus på effektivitet, användbarhet och automation. Du får kunskap att driva att förändringsarbete inom löneområdet samt avgöra vilka konsekvenser förändringar i organisation och processer har på systemuppbyggnaden. Utbildningen stärker din och ditt företags konkurrenskraft och bidrar till up-skill inom löneområdet.

Yrkesrollen förändras

Yrkesrollen lönekonsult står inför förändringar till följd av automatisering och digitalisering. Behovet av löneassistenter minskar samtidigt som det finns ett stort behov av kvalificerad lönekompetens. Vissa av arbetsuppgifterna kan automatiseras på sikt, vilket frigör utrymme för analys och ett mer proaktivt och konsultativt arbete. För att kunna arbeta på detta sätt krävs att man har förståelse för den verksamhet och de villkor som gäller. Den här korta kursen ger dig den nya kompetensnivån.

Tolka, utvärdera och förklara

Efter avslutad utbildning kan du självständigt behandla arbetsprocesser och kvalitetskriterier för automatiserade arbetsflöden i yrkesrollen som systemförvaltare av HR -och lönesystem. Du kan driva och projektleda IT-projekt. Du kan stötta företaget med de analyser och insikter som lön som verksamhetsstöd generar.

Linkedin Learning ingår

Alla studerande på SSBs korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

För mer information om Systemförvaltning för lönespecialister, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Stockholm School of Business?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

Så ansöker du

Förkunskaper

  • Slutbetyg från gymnasium
  • Dokumenterad yrkeserfarenhet inom löneberedande arbete i minst 2 år heltid

Vem blir antagen till utbildningarna?

Många av våra kurser har fler sökande än antal platser. För att antagningen ska bli rättvis sker då urvalet efter en förutbestämd process.

De sökande som är behöriga rangordnas efter antalet sammanlagda poäng i urvalsprocessen och antas i turordning. Den sammanlagda poängen i urvalsprocessen består av den poäng som tilldelas utifrån din yrkeserfarenhet och tidigare meriterande utbildning.

Du får 1 poäng för 1 månads meriterande eftergymnasial utbildning som du kan styrka med intyg. Det ges max 10 poäng i denna kategori.

Du får poäng för varje (helt) år som du har yrkeserfarenhet inom löneberedande arbete . Yrkeserfarenheten ska styrkas med intyg och det ges max 30 poäng i denna kategori.

Upplägg

Distansutbildning - flexibelt upplägg

Utformningen av utbildningen tillgodoser de höga krav på flexibilitet som både arbetsliv och studerande ställer. 

Kostnader

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du kunskaper om:

  • Lönefunktionens plats i organisationen och vilka värden löneavdelningen tillgodoser.
  • Löneavdelningens system- och lösningskarta.
  • Digitala tjänster, trender och utveckling av automatiserade processer inom lönehantering och personaladministration såsom RPA, Chatbots, AI och ML
  • Ekonomi och redovisning ur ett löneperspektiv.
  • Personaladministration och HR ur ett löneperspektiv.
  • Digitala flöden och integrerade system kan användas för att utveckla, förbättra och effektivisera det löneberedande arbetet
  • Förändringsarbete kopplat till digital transformation.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemförvaltning för lönespecialister

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholm School of Business
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

Ekonomi och försäljning i Business Class

Är du effektiv, målinriktad och gillar resultat? Då kommer du att älska Stockholm School of Business. Här får du en efterfrågad utbildning och gör praktik på framgångsrika branschföretag. Välj om du vill studera i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du hittar hela...

Läs mer om Stockholm School of Business och visa alla utbildningar.

Highlights