Yrkesutbildning

Dubbelcertifierad Löneadministratör och Ekonomiassistent med Excel, distans

Längd
173 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ibland
Pris
42 800 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Start inom två vardagar efter din anmälan. se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
173 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ibland
Pris
42 800 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Start inom två vardagar efter din anmälan. se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Dubbelcertifierad Löneadministratör och Ekonomiassistent med Excel, online

En dubbelcertifiering lönar sig och gör dig anställningsbar: bli certifierad ekonomiassistent (redovisningsassistent) och löneadministratör. Skaffa nytt jobb, karriärväxla och få bevis på det du kan.
Bonuskursen Excel för ekonomer är ett värdefullt yrkesverktyg. Valbar start online ger maximal frihet.

 • Du får djup förståelse och användbara kunskaper om hur bokföring, bokslut och lön fungerar. Med den solida grundkunskapen blir det enklare för dig att bli en fullvärdig medarbetare på din nya eller befintliga arbetsplats oavsett vilka system som används.
 • Du blir även en kvalificerad "trouble shooter" som lätt upptäcker fel och löser problem, vilket är en attraktiv yrkeskvalitet.
 • Denna dubbelkompetens gör dig attraktiv att anställa även för mindre företag som inte har råd med två personer för att täcka kompetensbehovet.
 • Redovisningsföretag söker denna dubbla kompetens för att kunna ge sina klienter maximal service. 
 • Om du arbetar i eget eller familjeägt företag får du här allt du behöver för att kunna sköta lön och redovisning in-house: företaget får en professionell kontinuitet och en person som kan redovisa utifrån verksamhetens behov. Det höjer kvaliteten på företagets ekonomiska rapporter och ger bättre beslutsunderlag, vilket bidrar till lönsamhet.

Start

Du börjar när det passar dig: inom två vardagar efter anmälan får du inloggning och har tillgång till utbildningen i 18 månader. Det ger dig frihet att studera när, var och hur du vill.

Mål

 • Efter genomförd utbildning kan du ansvara för och professionellt arbeta med bokföring, förbereda bokslut och även hantera och administrera hela löneprocessen.
 • Du skriver dubbelcertifierad löneadministratör och ekonomiassistent i din LinkedIn-profil och ditt CV. 

Studerande

- Det var ett jättebra upplägg och lätt att förstå alla moment. Läroplattformen var enkel och det var lätt att få kontakt med läraren. Utbildningen resulterade dessutom i ett nytt jobb!

- Utöver läraren, som gjort ett helt fantastiskt upplägg och som varit pedagogisk och återkopplat snabbt, så är det just att utbildningen är online som varit det bästa. 

- Det bästa var helt fantastiska lärare som undervisade på ett så bra sätt. Hur svårt jag än tyckte att vissa delar var hjälpte de alltid till så att man förstod allt.

Lärare

 • Suzanne är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med 40 års arbetserfarenhet med allt som rör ekonomi kombinerat med att lära ut ekonomi. Specialitet: att förklara ekonomi enkelt och lättfattligt (emellanåt även underhållande). Inställning: alla kan lära sig ekonomi bara läraren hjälper till att hitta rätt inlärningsstil för varje unik individ. Till Påhlmans kommer du för att lyckas och Suzanne har som mål att uppfylla det löftet.

 • Pia är huvudlärare i lön och arbetar som produktspecialist, affärsutvecklare och konsult. Hon föreläser om framtidens digitalisering, lön och arbetsrätt. Pia har även jobbat som chef, utbildningsansvarig, kvalitetsansvarig, produktspecialist och produktstrateg. Hon är en fena på att förklara de detaljer inom lön som du behöver för att ta dig i mål.
 • Pia och Suzanne är förstklassiga superpedagoger och regelbundna utvärderingar med våra studerande säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.
För mer information om Dubbelcertifierad Löneadministratör och Ekonomiassistent med Excel, distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Start inom två vardagar efter din anmälan.

 • Distans
 • Distans

Omställningsstudiestöd

Påhlmans erbjuder yrkesinriktade certifieringsutbildningar för dig som vill bredda och utveckla din kompetens mitt i arbetslivet. Med omställningsstudiestödet kan du som är 27–62 år och har arbetat minst 8 år, studera med upp till 80 % av din lön. Välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning!

Varför välja Påhlmans Handelsinstitut?

Bli certifierad

Distansutbildningar

Du väljer startdatum

Kursinnehåll

PROGRAM

 • Företagsekonomi i praktiken, 12 tim
 • Bokföring, 36 tim
 • Bokslut, 30 tim
 • Arbetsrätt I, 12 tim
 • Affärsjuridik, 9 tim
 • Excel för ekonomer, 5 tim
 • Löneadministration I, 33 tim
 • Löneadministration II, 36 tim

I slutet av utbildningen har du möjlighet att mejla din cv och personliga motiveringsbrev så ger vi dig våra synpunkter, råd och tips. Vi som granskar jobbar med karriärcoachning, affärsutveckling, representation, försäljning och utbildningsledning.

Hur det är att studera online och tekniska förutsättningar hittar du på hemsidan.

Under din studietid hos oss är du försäkrad, så om du själv vill ta initiativ till att skaffa dig praktik går det utmärkt. Om du önskar extra stöd, välkommen att kontakta oss för karriärcoachning.

Så ansöker du

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • Du har grundkunskaper i eller motsvarande matematik A och ett nyfiket intresse för service och siffror.
 • Du vill maximera dina möjligheter till karriärväxling/byta yrke/få bevis på vad du redan kan.
 • Du har någon slags arbetslivserfarenhet, vilken inte behöver vara inom ekonomi.

Examen & Intyg

 • Efter Bokföring, Bokslut, Löneadministration I och II har du möjlighet att skriva tentamen online. Med godkänt resultat blir du certifierad.
 • Du kan också välja att endast få ett intyg vilket du erhåller på efterfrågan efter genomförd utbildning, om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.

Kostnader

34 240 kronor exklusive moms (25%). 
42 800 kronor inklusive moms.

 • Privatperson erbjuds att delbetala.
 • Frivillig tentamen i Bokföring, Bokslut och Löneadministration I och II ingår i avgiften, även en eventuell omtentamen.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut får du rabatt hos två bokhandlare.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla ersättningen: kontakta din A-kassa och fråga, om du behöver intyg så bokas det kostnadsfritt på vår hemsida.

Fortsatta studier

Nästa steg – bygg på din kompetens efter utbildningen

Du har flera möjligheter att utvecklas online med valbar start:

 • Personaladministration, Arbetsrätt II samt Coachande förhållningssätt ger dig möjlighet att trippelcertifieras till HR-koordinator.
 • Du som vill fokusera ytterligare mot ekonomi kikar på kurserna Redovisningsengelska och Företagsanalys. Utbildningen Certifierad Redovisningskonsult med ekonomistyrning är ett hett tips för din karriär.
 • Fördjupning inom lön är Löneengelska.

När du bokar kurs/kurser inom sex månader efter avslutad utbildning får du 10 % i rabatt med webbkod (finns i kallelsen).

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dubbelcertifierad Löneadministratör och Ekonomiassistent med Excel, distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 6 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Emma
09 nov 2023

Alltigenom en mycket positiv upplevelse av utbildningen och utbildningsformen. En genomtänkt utbildning med både praktiska och teoretiska uppgifter. I förhållande till utbildnin...

Åsa & Ofelia
10 nov 2023
Tusen tack för din recension Emma, värdefullt för lärarna och oss.
Fördjupningsutbildn...
Visa mer
5/5
Einar
29 apr 2023
En värdefull möjlighet till omskolning

Jag är tekniker och valde att omskola mig med Dubbelcertifierad Löneadministratör och Ekonomiassistent med Excel, online kurs. Jag känner mig väldigt trygg, för att det är bra m...

Åsa & Ylva
02 maj 2023
Stort tack för dina ord Einar, vi uppskattar ditt positiva och insiktsfulla sätt att se...
Visa mer
3/5
Cecilia
22 feb 2023
Ris o ros

Tog lång tid att få var från lärarna.
Mycke strul ang tid till tenta.
Jättebra hjälp med mitt cv
Bra hjälp från organisatör.

Ylva & Åsa
17 mar 2023
Tack för din feedback Cecilia, vi tar till oss av allt i vårt ständiga förbättringsarbe...
Visa mer
Påhlmans Handelsinstitut
Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig som vill byta karriär och...

Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights