Yrkesutbildning

Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, distans

Längd
128 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ibland
Pris
33 375 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Start inom två vardagar efter din anmälan. se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
128 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ibland
Pris
33 375 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Start inom två vardagar efter din anmälan. se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, online

Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, online

Tilltalas du av att arbeta med siffror och personalfrågor? Vår yrkesinriktade, breda utbildning online ger dig användbara kunskaper i hela lönehanteringsprocessen och HR, även rekrytering. 

Du lär dig att hantera löneberäkningar genom att räkna lön manuellt och registrera löner i relevanta löneprogram: detta givetvis utifrån aktuella lagar och regler. Teori och datapass varvas i delarna Löneadministration I och II.
Du får också grundläggande, användbara kunskaper i Arbetsrätt I och Personaladministration med HR och rekrytering. Men den här utbildningen är du väl rustad för utmaningar inom både lönehantering och HR-arbetet.

 • Inom två arbetsdagar efter anmälan får du login.
 • Du har tillgång till utbildningen under 12 månader.

Studerande

- Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!

- Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. 

Mål

Efter utbildningen kan du sköta hela lönehanteringsprocessen samt hantera grundläggande personalfrågor.

Utbildning kombinerar lön och HR

 • Den yrkesinriktade utbildningen Certifierad Löneadministratör med HR och  personaladministration online är framtagen på grund av arbetsmarknadens behov och vi på Påhlmans har lyssnat på förfrågningar och önskemål, vilka har visat att det finns stort intresse för denna kompetens.
 • Utbildningen inkluderar kurserna Löneadministration I och II, Arbetsrätt I samt Personaladministration med HR och rekrytering. Det innebär att deltagaren efter utbildningen har kompetens att sköta lönehanteringsprocesser samt hantera grundläggande personalfrågor.
 • Vår ambition är att utbildningen ska vara lättillgänglig samtidigt som vi ser ett ständigt ökande intresse för studier online.
 • I och med att utbildningen går på distans kan du bo var som helst i Sverige - även utomlands - och ha friheten att själv välja studietakt och studiestart.
 • Passar utmärkt för dig som vill karriärväxla och kunna arbeta under studietiden.

  - Utbildningen har förutsättningar att leda till en mycket intressant yrkesroll: När tjänster för HR-assistenter utannonseras finns det ofta önskemål om att den sökande ska ha erfarenhet av löneprocesser och lönekörningar. Det innebär att utbildningen kan öppna upp möjligheten för anställning på en HR-avdelning, något som annars kan vara en stor utmaning om du saknar universitetsutbildning.
  Utbildningsledare Ylva Frimodig.

Lärare

 • Pia Eriksson är huvudlärare i lön och arbetar som produktspecialist, affärsutvecklare och konsult. Hon föreläser om framtidens digitalisering, lön och arbetsrätt. Pia har även jobbat som chef, utbildningsansvarig, kvalitetsansvarig, produktspecialist och produktstrateg. Hon är en fena på att förklara de detaljer inom lön som du behöver för att ta dig i mål.

 • Heléne Persson är huvudlärare inom HR och har relevant erfarenhet av roller som linjechef, HR-ansvarig/konsult, utbildare, projektledare och coach. Hon säger: det bästa med att jobba som lärare är att delta i de studerandes utveckling och att de når sina mål, personliga och yrkesmässiga. Min främsta ambition är att skapa trygghet, lust och glädje för lärandet. Den stora fördelen med studier online är att alla får lika mycket tid och uppmärksamhet.
 • Heléne och Pia är förstklassiga superpedagoger och regelbundna utvärderingar med våra studerande säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.
För mer information om Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Start inom två vardagar efter din anmälan.

 • Distans
 • Distans

Omställningsstudiestöd

Påhlmans erbjuder yrkesinriktade certifieringsutbildningar för dig som vill bredda och utveckla din kompetens mitt i arbetslivet. Med omställningsstudiestödet kan du som är 27–62 år och har arbetat minst 8 år, studera med upp till 80 % av din lön. Välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning!

Varför välja Påhlmans Handelsinstitut?

Bli certifierad

Distansutbildningar

Du väljer startdatum

Kursinnehåll

Program

 • Arbetsrätt I, 12 tim
 • Löneadministration I, 33 tim
 • Löneadministration II, 36 tim
 • Personaladministration med HR och rekrytering, 47 tim: du lär dig det praktiska personalarbetet och processerna attrahera, bemanna, utveckla, behålla och avveckla personal.
  Bonus: vårt samarbete med företaget Jobylon ger dig tillgång till ett modernt rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Om att studera online och tekniska förutsättningar hittar du på vår hemsida.

Karriärcoachning kan köpas som tillval, välkommen att kontakta oss.

Så ansöker du

Förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper motsvarande Matematik A och ett intresse för siffror och service.

Examen & Intyg

 • Efter genomförd utbildning får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.
 • Du kan certifiera dig i Personaladministration med HR och rekrytering samt Löneadministration I och II genom tentamen i respektive ämne.

Kostnader

33 375 inklusive moms (25 %).

 • Tentamen och omtentamen ingår.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds ett förmånligt lån till avgiften.

Litteratur

 • Boken "Personaladministration - i praktiken Faktabok" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, Liber förlag införskaffar du själv före start. Cirkapris i bokhandeln är 450 kr, endast faktaboken.
 • Under din studietid hos oss får du rabatt hos två bokhandlare.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning: kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem. Om du behöver ett intyg, vänligen boka ett kostnadsfritt sådant via vår hemsida.

Frågor? Alltid välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Fortsatta studier

 • Fortsättningsmöjligheter är Arbetsrätt II, online och Löneengelska, online - English for Payroll accountants.
 • Om du vill dubbelcertifiera dig till HR-koordinator så gäller dessa två kurser: Arbetsrätt II och Coachande förhållningssätt.
 • När du bokar kurs/kurser inom sex månader efter avslutad utbildning får du 10 % i rabatt.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mia
15 feb 2023

Lätt att läsa i egen takt. Hjälpsamma lärare, kan bara rekommendera utbildningen.

Åsa & Ylva
17 mar 2023
Tack för din fina feedback Mia, det gläder oss att höra. Vänliga hälsningar, Ylva &...
Visa mer
5/5
Anonym 2022
15 sep 2022
Toppen!

Jag är så tacksam för allt jag lärt mig och den hjälp jag fått av lärarteamet vid frågor och inlämningsuppgifter. Jag fick en tjänst i slutet av min utbildning och har ännu till...

Åsa & Ylva på Påhlmans
15 sep 2022
Vad trevligt att läsa att du hade och har fortsatt nytta av den utbildning som du valde...
Visa mer
4/5
Susanne J
27 okt 2021
Rekommenderas varmt

Mycket bra kurs där man själv disponerar tiden som det passar en. Bra lärare och oerhört givande. Varför jag sätter 4 är att jag önskar att det fanns fler övningsuppgifter av de...

Åsa, Ylva & Daniel
08 nov 2021
Tusen tack för dina positiva ord och vi tar med oss förslaget till produktionen. Bäs...
Visa mer
Påhlmans Handelsinstitut
Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig som vill byta karriär och...

Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights