SFI-utbildning (Svenska för invandrare)

Testautomatisering Python

Längd
24 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
25 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-11-10
Utbildningsform
Distans
Längd
24 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
25 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-11-10
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Testautomatisering Python

Skaffa dig de verktyg och den kunskap du behöver för att hantera testautomatisering med hjälp av Python, ett ledande språk inom automatiserad mjukvarutestning!

Vill du bemästra testautomatisering och förbättra dina färdigheter inom detta område? Denna kurs ger dig de verktyg och den kunskap du behöver för att hantera testautomatisering med hjälp av Python, ett ledande språk inom automatiserad mjukvarutestning. Utbildningen ges på distans och halvfart, vilket gör det möjligt för dig att delta var du än befinner dig och att kombinera studierna med ditt arbete. Ta chansen att fördjupa dina kunskaper inom testning och säkerställa kvalitet och effektivitet i mjukvaruutvecklingsprocesser!

För mer information om Testautomatisering Python, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

25 november, 2024

 • Distans
 • Distans
 • Sista ansökan: 2024-11-10

Så ansöker du

Förkunskaper

 • Minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarande inom mjukvaruutveckling eller testning (inklusive manuell testning).

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Utbildningens form

Studieform och upplägg

Halvfart under 24 veckor. Kursen genomförs på distans och har ett flexibelt upplägg vilket gör det möjligt att kombinera studier med arbete samt att studera oavsett var man bor eller befinner sig. Genom en digital studieplattform livesänds lektioner med möjlighet att interagera med såväl utbildare som med övriga deltagare. Under utbildningen tillhandahålls studieuppgifter som skall lösas individuellt eller i grupp med handledning och frågestunder.

Innehåll

Testmetodik och krav

Denna kurs ger dig en grundläggande förståelse för testmetodik och en introduktion till de olika delarna av testprocessen. Du får både teoretisk och praktisk kunskap om manuell och automatiserad testning, samt en översikt av testningens roll inom mjukvaruutveckling. Kursen inkluderar även en genomgång av kravställning på en grundläggande nivå.

Programmering med Python

Kursen introducerar dig till programmeringsspråket Python och förbereder dig för testautomatiseringskurserna. Du lär dig grunderna i Python, ett populärt språk vid testautomation. Dessutom får du kunskap om versionshanteringssystemet Git och hur man skriver enklare enhetstester.

Testautomatisering och testverktyg

Denna kurs lär dig att praktiskt använda olika testverktyg för automatiserade tester på olika nivåer. Du kommer att skriva olika sorters tester såsom enhetstester, integrationstester, GUI-tester och performancetester. Kursen omfattar även att skapa effektiva teststrategier.

Tech för hållbar utveckling

I denna kurs får du kunskap om hur teknik, särskilt mjukvaruutveckling, kan bidra till en hållbar utveckling. Du får insikt i hur teknologiska lösningar kan främja hållbarhet socialt, ekonomiskt och ekologiskt, och kursen utgår från relevanta rapporter och litteratur inom området.

Utbildningens mål

Efter kursen skall du ha: 

 • Fördjupade kunskaper i testautomatisering med hjälp av Python.
 • Förmåga att självständigt planera och genomföra automatiserade tester på olika nivåer, inklusive enhetstester, integrationstester och GUI-tester.
 • Kompetens att använda och implementera olika testverktyg och skapa effektiva teststrategier.
 • Insikt i testmetodik och hur testning passar in i mjukvaruutvecklingsprocessen.
 • Förståelse för versionshantering med Git och förmåga att använda det i testautomatisering.
 • Förmåga att analysera och specificera krav för att säkerställa att testningen uppfyller alla nödvändiga kriterier.
 • Kunskap om hållbarhet inom mjukvaruutveckling och hur testning kan bidra till hållbara utvecklingsprocesser.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Testautomatisering Python

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
NBI - Handelsakademin
Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

NBI/Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor. Vi har utbildat flera tusen studerande inom YH/KY sedan starten 1996. Vårt starka nätverk inom näringslivet och lång erfarenhet av vuxenutbildning har gett oss de rätta verktygen för att våra studerande skall...

Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Highlights