Korta YH-utbildningar

Blockchain och smarta kontrakt

Medieinstitutet, Distans
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Skapa säkra och spårbara kontrakt

En kort YH-kurs som lär dig att designa, testa och distribuera smarta kontrakt. Ca 10 % av världens BNP kommer flöda på en blockkedja redan 2025.

Vad är ett smart kontrakt?

Ett smart kontrakt är ett digitalt kontrakt som tillämpar blockkedjeteknologi. Kontraktet innehåller villkor och en kod som körs automatiskt ifall kontraktets villkor uppfylls. Ingen tredje-part behöver verifiera ifall kontraktets villkor uppfylls utan detta sker automatiskt, direkt i kontraktets kod. Smarta kontrakt är därför säkra, spårbara och helt transparenta.

Framtiden för Blockcain?

World Economic Forum spår att 10% av världens BNP kommer flöda på en blockkedja år 2025. En viktig anledning är de stora möjligheter och många användningsområden som finns.

Blockchain har så många fler användningsområden och kommer bara att växa framöver. I synnerhet för att skriva digitala avtal, säger Alvaro Foresti, VD, ZoCom.

Vem riktar sig kursen till?

Utbildningen riktar till sig utvecklare med dokumenterad yrkeserfarenhet inom programmering/webbutveckling.

Målet med kursen?

Kursens syfte är att ge en djup förståelse till hur man utvecklar smarta kontrakt med plattformar som exempelvis Etherium och programmeringsspråk som t ex Solidity och/eller Rust.

Du får djupa kunskaper, färdigheter och kompetenser i nätverksarkitektur för blockchain och att arbeta med utvecklingsverktyg som exempelvis Ethereum. Kursen behandlar blockchain-teknologier, publika och privata nätverk och fördjupar sig inom smarta kontrakt, användingsområden, funktion och definitioner. Även säkerhets- och privacyaspekter inom utveckling av blockchain och smarta kontrakt behandlas.

- En kombination av användningen av smarta kontrakt och blockkedjan innebär slutet av informationsmonopolet och slutet av byråkratin, menar Charlotta Wark, Vice President, CGI Scandinavia.

Efter avslutad utbildning har du kompetenser att

  • Bygga blockkedje-applikation med utvecklingsverktyg som t ex Solidity och/eller Rust på exempelvis Ethereum
  • Designa, testa och distribuera smarta kontrakt

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå kursen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Kursen berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn

Alla studerande på Medieinstitutets korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

För mer information om Blockchain och smarta kontrakt, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Upplägg

Kostnadsfri
Kursen är kostnadsfri och vänder sig till dig som är yrkesverksam. Utbildningen går utmärkt att kombinera med arbete och har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Utöver detta förväntas kursdeltagaren själv ta del av inläsningsmaterial, studieuppgifter, gruppövningar mm.

Mycket av verklighetsanknytningen i utbildningen utgörs av praktisk tillämpning med skarpa projekt, detta för att hela tiden koppla teoretiska kunskaper till färdighetsträning. Utbildningen innehåller studieuppgifter oberoende av tid och rum i form av filmade föreläsningar och projekt, såväl individuella som i grupp.

CSN
Kursen är CSN-berättigad. Mer om att söka studiemedel kan du läsa på csn.se. YH finns under ”Studerande övriga utbildningar”. Kursen räknas som en yh-utbildning.

Behörighet

  • Slutbetyg från gymnasium
  • Yrkeserfarenhet: 1 år heltid. Den sökande ska ha minst ett års dokumenterad yrkeserfarenhet av programmering

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Blockchain och smarta kontrakt

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medieinstitutet
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

YH-program inom webbutveckling, tv och digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Du hittar hela utbudet...

Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights