Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialpedagogprogrammet

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

I alla skolformer finns ett stort behov av personal med särskilda kunskaper i specialpedagogik. Utbildningen förbereder dig för kvalificerade arbetsuppgifter i undervisning, utvärdering, utredning och pedagogisk utveckling. Utbildningen innehåller såväl akademiska som verksamhetsförlagda studier och sker på halvfart och distans, med en träff i månaden på två till tre dagar i Linköping. Beroende på vilken grundutbildning du har kan du efter utbildningen arbeta i förskola, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola eller inom vuxenutbildning.

Så ansöker du

Grundlärarexamen eller Ämneslärarexamen eller Yrkeslärarexamen eller Förskollärarexamen Minst tre års yrkeserfarenhet på minst halvtid efter utfärdad examen inom examens verksamhetsområde. Godkänd svenska och engelska motsvarande grundläggande behörighet på grundnivå.

Examen & Intyg

Specialpedagogexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights