Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Långholmens Folkhögskola

Långholmens Folkhögskola

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall.

Vi har gjort oss kända som en skola med hög trivsel, utmärkta studieresultat, väl utvecklade stödfunktioner samt uppföljning. 

På en trivselenkät som gjordes i slutet av oktober har deltagarna visat sig vara mycket nöjda med skolans kurser, innehåll och bemötandet från andra deltagare och medarbetare. Ca 90 % av kursdeltagarna är helt nöjda med skolans arbete runt demokrati och trygghet.

Långholmens folkhögskolas nyrenoverade lokaler skapar en lugn studiemiljö som bygger på bra relationer mellan alla som befinner sig på skolan. Kursernas innehåll är tydligt och vi arbetar mycket med uppföljning och stöd med goda studieresultat som följd.  

Våra välutbildade lärare har lång erfarenhet av att undervisa och fungera som stöd i utbildningen. Undervisningen sker i små grupper.

Vår IT-miljö är modern och för de som behöver finns hjälpmedel som t.ex. nätbaserade StavaRex och Oribi Talsyntes.

Om du vill komma på studiebesök är du välkommen att höra av dig så försöker vi ordna det.

Från fångenskap till frihet – skolans historia

Redan 1981 beslöt LO-distriktet i Stockholms läns representantskap att ansöka om att få starta en folkhögskola. Att vara kvinna och jobba fackligt var den tänkbara rubriken på den allra första kursen. Skolan skulle i första hand vända sig till ” kvinnor med kort utbildning samt till invandrarkvinnor”. Inriktningen speglade LO-distriktets ambition att göra en insats för jämställdhet och integration. Under senare delen av 1986 föreslog dåvarande statsrådet Bengt Göransson att LO-distriktets ansökan skulle beviljas.

Hösten 1987 startade “Arbetarrrörelsen folkhögskola” sitt första läsår i lokaler i Folkets Hus på Wallingatan. Ett 40-tal kvinnor påbörjade sina studier på skolan. Intresse för skolan ökade snabbt. Nya lokaler behövdes. Samtidigt utlyses en tävling om hur man bäst kunde utnyttja den gamla fängelsedelen, Fasta Paviljongen, på Långholmen. LO-distriktet och byggföretaget lämnade in ett förslag om att bygga om lokalerna till en skola under temat ”Från fångenskap till frihet”. Förslaget vann och 1989 flyttade folkhögskolan med det nya namnet “Långholmens Folkhögskola” in i Fasta Paviljongen. 

Att tillsammans utveckla sina kunskaper, resurser och inte minst sitt självförtroende ser vi som ett grundläggande och viktigt inslag i vår pedagogik. Skolan har genom åren utvecklats från att vara en skola för enbart kvinnor, till att vara öppen för alla sökande.

Alla människors lika värde och likabehandling – skolans värdegrund och ledord

Huvudman för skolan är alltså LO-distriktet i Stockholms län. Det innebär att arbetarrörelsens värderingar om alla människors lika värde ligger till grund för vårt arbete. Skolan har en facklig-politisk profil, med jämställdhet, likabehandling och integration som de viktigaste frågorna.


För mer information om Långholmens Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Långholmens Folkhögskola Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Långholmens Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg

Tel: 08-658 16 30
www.lhmfhsk.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 58 recensioner.

Varj
Jag har haft förmånen att gå kursen Ledarskapen och gruppen på Långholmens folkhögskola. Utbildningen blandar teori tillsammans med kraftiga verktyg. Utbildningen har gjort att jag fått en djupare förståelse för ledarskapet, konflikter och hur grupper fungerar och utvecklas. Den största behållningen är den personliga tillväxten samt hur utbil...
Visa mer
Maria
Jag gick kursen för att jag ville få verktyg och självkänslan att ta mig an nya konsultuppdrag inom ledarskap och management. Kursen hjälpte mig att förstå hur jag kan öka min potential som chef genom att leda andra och bygga kompetenta team utifrån mig själv som exempel. Kursledaren inspirerar, stöttar och utmanar gruppen och individen under he...
Visa mer
Lenita
Utbildningen har gett mig många nya verktyg för ett bättre ledarskap. Genom praktiska övningar varvat med olika teorier har jag kommit en bit längre. Gabriellas engagemang smittar av sig på hela gruppen, vilket gör du känner tillit och vågar gå utanför din komfortzon. Vill du gå igenom en personlig utvecklingsresa är denna kurs en bra investerin...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in