Ledarskapet och gruppen - distans, halvtid

Långholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans, Sundbyberg
1 termin
Deltid
CSN-berättigad
Ledarskapet

Ledarskapet och gruppen - distans, halvtid

Ledarskapsutbildning och individuell coaching

Det här är en utbildning där du, samtidigt som du växer som människa och ledare får en konkret verktygslåda i ledarskap. Arbetssättet under kursen är processinriktat, praktiskt, teoretiskt väl förankrat och med klar koppling till vardagen. Vi kommer att arbeta med alla metoder/verktyg under utbildningen både individuellt och i grupp.

Kursen är på distans 50% med tre faktiska utbildningsträffar på Långholmens Folkhögskola. Mellan träffarna har ni individuella uppgifter, grupparbeten och litteraturstudier. Vi kommer att använda Google Education så du behöver ha viss datorvana och tillgång till en dator.

Utbildningsgruppen blir en viktig del i studierna. Du behöver en grupp på hemmaplan att relatera till (i arbetet, föreningssammanhang…) under kursen.

Basområden i kursen är utvecklande ledarskap, gruppers utveckling, personliga drivkrafter, coaching i ledarskapet, kommunikation (feedback, medarbetarsamtal, svåra samtal), konflikthantering (metoder att förebygga och hantera), värdegrundsarbete, möteseffektivitet, kvalitetssäkring och uppföljning.

Utöver detta får du 2 individuella coachsamtal där dina behov styr innehållet.

För mer information om Ledarskapet och gruppen - distans, halvtid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att kunna bli antagen till kursen behöver du:

  • Kunna delta hela dagarna på de tre obligatoriska kurstillfällena (lördagen 9.30-17, söndagen 8.30-16)
  • Ha möjlighet att ha dina två coachtillfällen (á 1 timme) per telefon på dagtid
  • Ha utrymme/flexibilitet att möta din utbildningsgrupp digitalt mellan träffarna (8 möten á 1,5 timmar på tid ni bestämmer själva)
  • Kunna stämma av med en kurskamrat 45 minuter per telefon varje vecka

Ansökan 

Bifoga ett personligt brev där du berättar var du arbetar och arbetsuppgifter. Vad fick dig att välja den här kursen? Är du eller har du varit ledare/chef? Berätta lite om dina erfarenheter. Vad skulle du vilja uppnå med kursen?

Kursledare

Kursledare är Gabriella Bauer som har utvecklat grupper och deras chefer på alla nivåer i både privat och offentlig sektor, sedan år 2000. Gabriella är utbildad lärare, coach och UGL-handledare och har själv jobbat som chef i skolan och äldrevården.

Kostnader

För studiematerial 3500 kr, kost, logi och resor ingår ej. Kursen är CSN-berättigad. 

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får varje deltagare ett kursintyg med kursmoment redovisade vid minst 80% närvaro och om uppgifterna är fullgjorda.

Långholmens Folkhögskola Facebook

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill:

  • Bli ledare/chef eller redan är det.
  • Öka din förmåga att hantera och utveckla arbetsgrupper och individer
  • Få fördjupade kunskaper om dig själv som ledare och individ
  • Bli bättre på att kommunicera och hantera konflikter
  • Få ett nätverk av nya kollegor

Långholmens Folkhögskola

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall. Vi har gjort oss kända som en...


Läs mer om Långholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ledarskapet och gruppen - distans, halvtid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 29 recensioner.

Ulrika

Så otroligt tacksam att vägen ledde till den här utbildningen. Den kom så rätt i tiden och har gett mig kunskap men också insikt på vad jag redan är bra på. Väldigt givande och behövligt i mitt liv just nu.

Carina

Jag är så glad och tacksam över att få deltagit i denna utbildning under hösten. Den gav mig värdefulla insikter och är något som jag har med det i mitt arbete som enhetschef på ett behandlingshem för mina medarbetare. Att varva det teoretiska med det praktiska gav mig helikopterperspektiv vilket jag har nytta av på daglig basis och framledes. A...

Visa mer
Hans

Superbra utbildning där jag känner att jag fått massor av verktyg att använda i mitt jobb som ledare. Rekommenderas till alla som vill lära sig mer om grupputveckling och ledarskap, coaching, effektiva möten, konflikthantering, feedback mm. Mycket praktiska uppgifter blandat med teori. Och en kunnig och inspirerande kursledare i Gabriella!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in