YH-utbildning

Produktions-, e-handel- och lagerlogistik

Jönköping University - YH-utbildningar, i Jönköping (+1 orter)
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

lagerlogistik

Är du intresserad av att jobba med lager och logistik? 

Gå en distansutbildning och göra karriär inom lager och logistik! För dig som vill få kunskap om automatiserade e-handels- och varuflöden och få jobb som logistikutvecklare!

Det här är en utbildning för dig som vill ha en arbetsledande roll med ansvar för den dagliga ledningen i en arbetsgrupp. 

Utbildningen inom Produktions-, e-handels- och lagerlogistik passar dig som redan har erfarenhet av branschen och som vill gå vidare i karriären inom lager och logistik.

Under utbildningen förbereds du för att kunna hantera de arbetsuppgifter som den nya rollen kräver. Du får teoretisk kunskap och praktisk övning i att arbetsleda personal och att hantera implementering av tekniska och/eller organisatoriska förändringar i en logistikverksamhet.

Du lär dig hur man driver och utvecklar verksamheter mot god lönsamhet och hållbarhet. Moment som hantering av arbetsmiljö-, och säkerhetsfrågor behandlas i utbildningen.

Du lär dig att analysera logistikverksamheters tekniska och organisatoriska behov samt att ta fram underlag för förbättringsåtgärder. Du får lära dig att automatisera lagerverksamheter och anpassa dem efter logistikflödena inom e-handeln. Du får kunskap om tekniska lösningar för digitalisering och automatiserade processer. Dessutom får du kännedom om morgondagens tekniker, samt specialiserade kunskaper inom e-handel och lagerlogistik.

Utbildningen omfattar 200 YHP.

Upplägg

Utbildningen är anpassad för att kunna kombineras med arbete och distansupplägg med ett antal fysiska träffar med fokus på praktisk tillämpning gör att den även passar dig som bor på en annan ort.

Framtida jobb

Efter utbildningen kan du få en roll som logistikutvecklare och jobba både med arbetsledning, automatisering, hantering och utveckling av logistikverksamheter. Utbildningen öppnar också möjligheter till roller som logistikkonsult och projektledare inom logistik. Kunskap inom logistikområdet har hög efterfrågan inom all tillverkning och distribution.

För mer information om Produktions-, e-handel- och lagerlogistik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Kurser i utbildningen:

  • Automatisering och digital transformation inom E-handelslogistik
  • E-handelssystem och digitala affärer
  • Ekonomistyrning
  • Projektledning, logistik och yrkesrollen som logistikutvecklare
  • LIA 1
  • Lagerstyrning och materialflödesoptimering
  • Värdeskapande logistik och miljöledningssystem
  • LIA 2
  • Examensarbete

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och målet är att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför består 25 procent av utbildningen av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet
samt
minst 18 månaders yrkeserfarenhet inom logistik, produktion, handel eller e-handel eller motsvarande.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen inriktning Produktions-, e-handels- och lagerlogistik

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerandeär du också berättigad till stöd från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Produktions-, e-handel- och lagerlogistik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jönköping University - YH-utbildningar
Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

YH-program Jönköping University

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! En Yh-utbildning är framtagen och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Den ger rätt kompetens för att bli framgångsrik i det yrke...

Läs mer om Jönköping University - YH-utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights