Kommande starter
Om utbildningen
Logistiksamordnare
Vill du utbilda dig för att kunna samordna, samverka och följa en hel flödeskedja och knyta till dig spetskompetens för ökad kvalitet, hållbarhet och effektivitet?
Då är logistiksamordnare utbildningen för dig!
Logistik berör alla verksamheter på ett eller annat sätt; inom såväl det kommersiella som inom transport och samhällsnytta, och oberoende av om det rör varor eller tjänster, privat eller offentlig sektor.
De stora satsningar på E-handel, transporter och logistikanläggningar, liksom behovet av en krisberedskap för vatten-, livsmedel-, bränsle- och läkemedelsförsörjning, ökar efterfrågan på yrkesrollen. Därtill har yrket förändrats genom tekniska innovationer och digitalisering, samt ett hållbarhets- och miljötänk som kräver uppdaterad utbildning inom dessa områden för en logistiksamordnare.
För att kunna skapa effektiva logistiklösningar är det viktigt att kunna se de olika flöden som finns i en verksamhet; både gods- och materialflöden och informations- och kapitalflöden.
Som logistiksamordnare behöver man ha både teoretiskt och praktiskt kunnande, samt en utvecklad problemlösningsförmåga. Man måste kunna arbeta på både en strategisk och en operativ nivå med olika logistiklösningar, och yrkesrollen kräver att man kan planera för hela logistikflöden och ha beställarkompetens för att kunna knyta till sig spetskunskap där så krävs.
Utbildningen är helt på distans utan obligatoriska träffar. En frivillig träff i Sundsvall under den andra terminen.
Välkommen med din ansökan!
Kurser
År 1:
Introduktion till logistik, 10 YH-poäng
Transportsystem och infrastruktur, 30 YH-poäng
Distributionslogistik och lagerstyrning, 30 YH-poäng
Juridik för logistiker, 25 YH-poäng
Affärsengelska, 15 YH-poäng
Projektledning och riskhantering, 25 YH-poäng
Farligt gods och säkerhetslogistik, 15 YH-poäng
LIA 1 (lärande i arbetslivet - praktik), 50 YH-poäng
År 2:
IT för logistiker, 30 YH-poäng
Ekonomi, 30 YH-poäng
Försäkrings-, inköps- och upphandlingskunskap, 25 YH-poäng
Kvalitet, hållbarhet och miljö, 20 YH-poäng
Ledarskap och kommunikation, 20 YH-poäng
LIA 2, 50 YH-poäng
Examensarbete, 25 YH-poäng
Så ansöker du
Du gör din ansökan på YH mitts hemsida - Logistiksamordnare
För att vara behörig till yrkeshögskolan måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå. Du är behörig att antas till en utbildning om du:
- avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
- har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
- är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
- genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Äldre bestämmelser om behörighet gäller fortfarande för den som före den 1 juli 2015 har fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan eller från gymnasial vuxenutbildning, nämligen man är behörig att antas till yrkeshögskoleutbildningar om man har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng. Dessutom kan de som uppfyllde de äldre kraven på behörighet för tillträde till utbildning före den 1 januari 2013 anses vara behörig.
Lägst betyget E/3/G i följande kurser/utbildning eller motsvarande kunskaper:
- Engelska 6
- Matematik 2
- Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Du kan åberopa reell kompetens och beskriva på vilket sätt du anser att du har motsvarande kunskaper. Ledningsgruppen kommer då under antagningsprocessen att bedöma om din ansökan om reell kompetens kan godkännas eller ej.
Examen & Intyg
Yrkeshögskoleexamen
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 5
Yrkeshögskolan Mitt
Yrkeshögskolan i Sundsvalls kommuns egna regi. Ansökan öppnar den 14 februari varje år för de flesta av våra utbildningar! Hos oss får du de teoretiska och praktiska kompetenserna för att bli eftertraktad på arbetsmarknaden. Vi backar upp och motiverar dig...
Läs mer om Sundsvalls kommun, Yh Mitt och visa alla utbildningar.
Utbildningen omfattar två väl utnyttjade år med obligatorisk praktik ute i arbetslivet. Jag fick flera jobboffer inom mitt yrkesområde innan jag ens hade gått klart utbildninge...