Korta YH-utbildningar

AI-driven hållbarhetsutveckling

Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
23 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
23 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

FRÅN LINJÄRT TILL CIRKULÄRT MINDSET MED AI-TJÄNSTER

AI-driven hållbarhetsutveckling ger kunskaper om hur AI kan användas för att hantera hållbarhetsutmaningar och förbättra företagets hållbarhetsprestanda.

I en tid där hållbarhet och teknologi spelar en allt viktigare roll för företagens framgång, erbjuder utbildningen "AI-driven hållbarhetsutveckling" en unik möjlighet att kombinera dessa två områden.

Kursen är utformad för att ge yrkesverksamma de verktyg och kunskaper som krävs för att framgångsrikt implementera AI-lösningar inom hållbarhetsarbete. Genom att tillämpa AI-tekniker kan företag optimera resurser, minska miljöpåverkan och uppnå sina hållbarhetsmål på ett mer effektivt sätt.

DET HÄR ÄR EN KORT YH-KURS

IHMs korta YH-kurser är kostnadsfria, flexibla, på deltid och distans och skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. YH-kurserna riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning där det passar dig. Dessutom kan du flexibelt bestämma ditt schema efter dina preferenser och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett sätt att prova något nytt - utan en paus i din karriär.

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola, eller motsvarande) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet - var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. 

För mer information om AI-driven hållbarhetsutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

23 september, 2024

 • Distans
 • Distans

Kursinnehåll

 • Grundläggande AI-tekniker: Maskininlärning och djupinlärning, datainsamling och databehandling för hållbarhetsprojekt.
 • Tillämpningar av AI och hållbarhet: Hållbarhet inom jordbruk, energihantering, stadsplanering och tillverkningssektorn.
 • Strategisk integrering av AI och hållbarhet: Utvärdering av hållbarhetsbehov, affärsstrategier, lagstiftning och reglering.
 • Implementering av AI-drivna hållbarhetsprojekt: Projektledning, tekniska utmaningar och lösningar, mätning och utvärdering av hållbarhetsprestanda.
 • Affärsanalys och beslutsstöd med AI: Dataanalys och visualisering för hållbarhetsdata.

KURSUPPLÄGG

 • Förinspelade teorifilmer från ansvariga lärare på kursen
 • Schemalagda valfria workshops på dagtid (spelas ej in)
 • Digitalt studiematerial
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
 • Examinationer sker individuellt på distans för respektive delkurs
 • Eventuellt tillkommer kurslitteratur

Alla studerande startar kursen samtidigt men du väljer själv när vilken tid i veckan det passar dig att studera. Schemalagda tillfällen med lärare är inte obligatoriska men en stor del av pedagogiken på IHM Yrkeshögskola bygger på egna erfarenheter från lärare och kursdeltagare. Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Highlights

Så ansöker du

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall kunna bedömas:

 • Fullständigt gymnasiebetyg
 • Beskrivning av din yrkeserfarenhet

Behörighet

Gymnasieexamen med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

Godkänt betyg i Engelska 6 och Svenska 2, eller motsvarande.

Minst 18 månaders yrkeserfarenhet på heltid från projektledning, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och/eller affärsrådgivning.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna utveckla och implementera AI-drivna hållbarhetsstrategier inom din organisation.

Du får kunskaper om hur AI kan användas för att hantera hållbarhetsutmaningar och förbättra företagets hållbarhetsprestanda. Utbildningen ger dig även insikter i de etiska och juridiska aspekterna av AI samt hur du kan integrera dessa tekniker i affärsprocesser för att främja innovation och ekonomisk tillväxt.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: AI-driven hållbarhetsutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
IHM Business School
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet.

Världen förändras, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...

Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.