Yrkesutbildning

Ungdomspedagog

Humanify, Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande start

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Ungdomspedagog

Utbilda dig till Ungdomspedagog

Ungdomspedagog arbetar uppsökande och förebyggande med barn och ungdomar i utsatta situationer. Det kan antingen vara direkt riktat gentemot grupperingar eller genom individuellt stöd i samarbete med skolan och närstående.Du arbetar oftast i team med ett stort eget ansvar. Det kräver att du är har ett motiverande och pedagogiskt förhållningssätt, samtidigt som du har förmågan att skapa relationer med ungdomarna.

Studieupplägg

Utbildningen till ungdomspedagog sker på distans utan några fysiska träffar. Lektionerna är inte schemalagda utan du bestämmer själv din studietakt och hur du vill studera. 

Lektionerna finns i vår digitala kursplattform som är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation och interaktion med utbildare sker via webbaserade verktyg på kursplattformen. 

Inga särskilda förkunskaper krävs för att studera till beteendepedagog

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar om att du även har de praktiska färdigheterna att arbeta som ungdomspedagog. Det är du som elev som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då måste godkännas av utbildaren. Du kan då omsätta dina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet, samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Du bestämmer individuellt om hur och när du vill genomföra praktiken.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så har du en bred kompetens att arbeta som ungdomspedagog. Du kommer använda din förmåga att planera och genomföra aktiviteter som är relevanta och meningsfulla för ungdomar. Din förmåga att reflektera över och utvärdera egna arbetet för att kontinuerligt förbättra och anpassa stödinsatserna på ungdomar. 

Du kommer kunna jobba inom både den kommunala och privata sektorn. Det kan vara på fritidsgård, socialtjänsten eller skolsektorn.

Du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom områden som pedagogik, samtalsmetodik och professionellt bemötande, men framförallt hur du arbetar motiverande med ungdomar.

Alla våra distansutbildningar är en sammansättning av olika utvalda kurser. Beteendepedagog har ett flertal kurser med ett särskilt fokus på etik och förhållningssätt, proffesionellt bemötande, motiverande samtal.

Kontaktinformation

Kundservice på växel: 010-641 01 24.
Öppet mellan 08:00 och 16:00 alla veckodagar

För mer information om Ungdomspedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Humanify?

Du väljer studietakt

Distansutbildning

Du väljer startdatum

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ungdomspedagog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Jörgen
29 jul 2023
Bra utbildning

En bra utbildning och studieupplägg. Rekommendera

Humanify
Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsbruk


HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete...

Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar.

Highlights