Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Magisterprogram i solenergiteknik

Högskolan Dalarna, i Borlänge (+1 orter)
Kommande Öppet hus
4 september, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Antagningshistorik
Kommande Öppet hus
4 september, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Magisterprogram i solenergiteknik

Högskolan Dalarna

Säkra din framtid på det globala området förnybar energi genom att studera på Europas första magisterprogram i solenergiteknik.

Lång erfarenhet av ämnet

När världen övergår till renare energikällor har efterfrågan på yrkesverksamma inom solenergisystem ökat. Vårt program rustar dig med toppmodern kunskap och praktisk erfarenhet inom detta snabbt föränderliga område, vilket positionerar dig för en mängd givande jobbmöjligheter.

Exempel på ämnen som behandlas är design av fotovoltaiska system, solvärme- och hybridssystem, energilagring, solenergiprojektledning och finansiering av solenergi.

Magisterutbildningen vid Högskolan Dalarna ger dig en djup och praktik nära utbildning för att kunna arbeta med solenergiteknik i framtiden. Utbildningen ges av våra lärare som har lång erfarenhet från forskning och industriell utveckling av solenergiteknik. Sedan 1999 har 100-tals studenter från över 40 länder gått våra solenergiutbildningar och jobbar idag med utvecklingen av framtidens energilösningar över hela världen.

Utbildningens innehåll

Programmet syftar till att förbättra studenternas färdigheter inom våra kärnområden för solteknik, särskilt PV och systemdesign. Du kommer att få internationell exponering genom institutionen och dina klasskamrater samt ha möjlighet till en praktikplats både nationellt och internationellt efter att ha avslutat programmet.

För mer information om Magisterprogram i solenergiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Högskoleingenjörsexamen, Civilingenjörsexamen eller Teknologie kandidatexamen med huvudområde inom elektroteknik, maskinteknik, energiteknik, teknisk fysik och Engelska 6.

Examen & Intyg

Programmet ger dig en Master of Science Degree i Solenergiteknik.

Efter utbildningen

Karriärmöjligheter

Många av våra över 300 alumner inom solenergi är aktiva som ingenjörer och chefer inom den globala solenergiindustrin. Efter examen går många vidare för att starta sina egna solenergiföretag, medan andra väljer att göra en doktorsexamen och bli forskare och lärare vid universitet. De flesta av våra avgångsstudenter går vidare för att arbeta i företag och organisationer över hela världen.

Potentiella framtida arbetsgivare är:

  • Tillverkare av solutrustning
  • Ingenjörs- och konsultföretag med fokus på förnybar energi
  • Energiföretag
  • Statliga organisationer.

Arbetsmarknaden

Fram till för några år sedan fanns jobb inom solenergisektorn främst i länder där politiska insatser hade lett till en tidig antagning av förnybar energi, ofta genom subventioner för företag och privatpersoner att investera i förnybara energikällor som solenergi.

Idag är kostnaden för solenergi lägre än någonsin tidigare. Den har blivit konkurrenskraftig, även utan subventioner, i många utvecklade och fortfarande utvecklingsländer. Medan kostnaden för installation av solenergi har minskat, förbättras möjligheten att utnyttja och lagra solenergi ständigt, vilket säkerställer utmärkta långsiktiga jobbmöjligheter.

Öppet hus

Öppet hus nya Campus Borlänge

Välkommen att upptäcka nya Campus Borlänge och ta del av en rundvisning av en helt unik studie- och arbetsmiljö, veta mer om vilka utbildningar som erbjuds och vilken forskning som bedrivs på Campus Borlänge.

Plats: Campus BorlängeStationsgatan 4, Borlänge

Dessutom möjlighet att ta del av arkitekten Johan Roos berättelse om skapandet av nya Campus Borlänge.

Kom och upptäck en ny mötesplats mitt i centrala Borlänge!

Rundvisning sker vid flera tillfällen, du deltar genom drop-in men du har också möjlighet att förboka din plats både till rundvisning och till föredraget av Johan Roos.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-09-04    Tid:   16:00 - 18:00   Till öppet hus

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Borlänge

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Magisterprogram i solenergiteknik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights