Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Arbetar du inom förskola, fritidsverksamhet, i grundskolan eller inom kultur- och socialpedagogiska barn- och ungdomsverksamheter, eller har du en grundutbildning inom dessa områden? Är du intresserad av frågor som migration och digitalisering? Då kan masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap vara något för dig!

Ett masterprogram ger kunskaper och färdigheter för att på ett forskningsbaserat och självständigt sätt arbeta med utvecklings- och utredningsfrågor, t ex. som förstelärare eller utvecklingsledare eller för att fortsätta utbildning på forskarnivå och att söka forskarutbildning och forskarskolor inom området.

Programmet ges på helfart under två år från hösten 2019 och leder till en masterexamen i Barn- och ungdomsvetenskap. Efter ett år kan du välja att ta ut en magisterexamen.

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs Barn- och ungdomspedagogisk examen eller Lärarexamen om minst 120 p/180 hp med ett fullgjort självständigt arbete om 10 p/15 hp inom eller utanför examen eller kandidatexamen med huvudämnet pedagogik eller motsvarande kunskaper.

Examen & Intyg

Masterexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights